Doğumdan ölüme tüm bilgiler tek sitede

Haber Giriş : 03 Eylül 2005 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

E-Devlet Projesi tüm hızıyla sürerken, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Akça ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir, e-devlet projesinin geldiği aşamayı AKŞAM'a anlattı. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Ahmet Tıktık,

?E-Devlet Projesi? kapsamında ?e-devlet kapısı? oluşturulacağını belirterek, e-devlet kapısının hizmete girmesiyle birlikte tüm kamu kurumlarına ve vatandaşlara ait bilgilerin tek bir sitede toplanacağını bildirdi.

Tıktık, e-devlet projesinin en önemli ayaklarından birisini oluşturan e-devlet kapısı için düğmeye basıldığını söyledi.

E-DEVLET KAPISI

Tıktık, e-devlet projesinin koordinasyonunu DPT'nin yürüttüğünü hatırlatarak, halen projeyle ilgili olarak sadece DPT'nin yılda 250-300 milyon dolarlık yatırım yaptığını kaydetti. Kamu kurumlarının e-devlet uygulaması kapsamında önemli adımlar attığına dikkat çeken Tıktık, ?Kamu kurumları

e-devlet projesi ile ilgili önemli aşama kaydetti. Örneğin yargı sisteminde önemli başarı sağlandı. Artık avukatlar, adliyede dosya aramıyor. Gümrüklerde beyannamelerin yüzde 80'i ofislerden veriliyor? dedi.

Tıktık, proje kapsamında şimdiki amaçlarının kamudaki bilgilerin tek bir yerde toplanması olduğunu vurgulayarak, bunun için bir e-devlet kapısı oluşturulacağını vurguladı. Tıktık, e-devlet kapısı projesini şöyle anlattı:

?E -Devlet projesi birçok kurum tarafından yürütülüyor. Ancak bu çalışmaların tamamının entegre edilmesi gerekir. Girilen verilerin diğer kuruluşlar tarafından da kullanılması gerekiyor. Bu konuda biraz geç kalındı. ABD'de 250 bin civarında Web sitesi var. Dolaysıyla pek çok ülke, E devlet ana kapısı çözümü buldu. Biz de aynı yöntemi kullanacağız. e-devlet kapısının oluşturulması halinde, bilgilere ulaşmak daha kolay olacak. Örneğin bu sitede bir vatandaşın, doğum sertifikasından mezar yeri seçimine kadar, yaşamındaki bilgiler yer alacak. Kamu kurumlarına ait tüm bilgiler tek elde toplanacak.?

DEVLER YARIŞACAK

Tıktık, e-devlet kapısı ile ilgili çalışmaların Türk Telekom tarafından yürütüldüğünü belirterek, şu anda e-devlet kapısı ile ilgili ihaleye çıkıldığını kaydetti. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir ise, ihale bedelinin 20 milyon dolar olduğunu, ihaleye dört teklif geldiğini bildirdi. Akdemir, ihaleye teklif veren konsorsiyumların, Koç, Siemens, Ortek ve Havelsan'dan oluştuğunu kaydetti.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber