Karabük Üniversitesi'ndeki öğrenci artışı masaya yatırıldı

Karabük Üniversitesi'nin hızla büyümesi ve buna paralel öğrenci sayısının her yıl daha da artması gerek güvenlik önlemleri, gerekse yurt sorunu gibi birçok konuyu gündeme getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali İzzettin Küçük Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bu konularda alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Ali Uysal, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Safranbolu ve Eskipazar Kaymakamları, yurt müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İzzettin Küçük, Karabük'ün üniversitesi ile birlikte daha da büyüdüğünü belirterek ?Buna paralel olarak da öğrenci sayısının artması doğal olarak bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bugünkü toplantımızda mevcut durumumuzu değerlendirecek ve alınacak tedbirler ile yapılması gerekenleri ele alacağız. Toplantımızın iki ana gündemi vardır, bunlardan birincisi ilimize gelen üniversite öğrencilerinin kampüs alanındaki ve ikamet yerleri olan yurt, pansiyon bölgelerindeki güvenliklerinin sağlanması. İkinci olarak ise öğrenci artışı ile birlikte gündeme gelen yurt ve barınma sorunu, mevcut yurt ve pansiyonların denetlenmesi konusu. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz öncelikle şunu iyi bilmelidir ki bizim en büyük önceliğimiz Karabük Üniversitesini tercih ederek ilimize okumaya gelen gençlerimizin burada en iyi eğitimleri almalarının yanı sıra onların güvenli ve uygun koşullarda barınmalarını sağlamaktır. Bunun için devlet yurtlarımızın kapasitesi bellidir, tabi bu yetersiz kalmaktadır. Ancak yeni yurtların yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun yanında özel teşebbüs tarafından işletilen yurt ve pansiyonlar da vardır, ancak bunlardan bazılarının uygun koşulları sağlamadığını, yeterli imkânları sunmadığını yapılan denetimlerde görüyoruz. Bu konuda bu yıl daha hassas davranacağız, gerekli yaptırımları uygulayacağız, koşullara uymayan yurt ve pansiyonları kapatacağız.? dedi.

Vali İzzettin Küçük'ün konuşmasının ardından toplantıya katılanlar söz alarak mevcut durum ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber