Antalya'da Eğitim Sen'den '4+4+4' protestosu

Antalya'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen yasayı protesto etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Attalos heykeli önünde toplanan ve ellerinde "4+4+4'ü durduralım" yazılı pankart taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, grup adına yaptığı açıklamada "4+4+4" kademeli eğitim düzenlenmesinin pek çok kişi tarafından eleştirildiğini savundu. Sistemin yasalaşmış olmasının söz konusu yasaya karşı çıkmayacakları anlamına gelmediğini ifade eden Sönmez, bu tutumlarını devam ettireceklerini söyledi.

Sistemde yaşanacak sorunların sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren Sönmez, "Bizler, eğitimde '4+4+4' dayatmasına karşı topluma yönelik duyduğumuz sorumluluk gereği eleştiri ve önerilerimizin dikkate alınmasını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde '4+4+4' dayatmasından vazgeçerek, soruna eğitim bilimi açısından yaklaşması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" diye konuştu.

Sönmez, aldıkları karar gereği "4+4+4"ün kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını, 5 günde 6 bine yakın imza toplandıklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından grup dağılırken, Sönmez ve Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, toplanan imzaları Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Laloğlu'na verdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber