Avukat katillerine ceza yağdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, iki buçuk yıl önce birahanede sigara içilmesi sebebiyle çıkan kavgada Bursa Barosu avukatlarından Celal Sezgin'i öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı. Mahkeme heyeti, sanıklardan 52 yaşındaki Basri Ak ile Erdinç Sabri Yılmaz (29)'a ömür boyu hapis cezası verirken, Bayram Adıyaman isimli sanığa ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

2 Nisan 2010'da meydana gelen olayda, işletmesini bir yakınına devrettiği Ünlü Cadde'deki birahaneye kira almak için giden Avukat Celal Sezgin ile sigara içen bazı müşteriler arasında tartışma çıktı. Kavgada Avukat Sezgin bıçaklandı. 16 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Sezgin, hastaneye kaldırılmak istenirken hayatını kaybetti. Cinyetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olaya karıştıkları iddia edilen Basri Ak, Erdinç Sabri Yılmaz ve Bayram Adıyaman gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında sanıklar hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Erdinç Sabri Yılmaz ve Bayram Adıyaman, 7 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Tutuklu sanık Basri Ak'ın hazır bulunduğu davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, Basri Ak ile Erdinç Sabri Yılmaz'a ömür boyu hapis cezası, Bayram Adıyaman'a ise 'Kasten adam öldürmek' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber