'Kesinlikle Ünite dergisi satılmayacak'

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefon numarası vererek, "kayıt parası" şikayeti bekleyen ve öğretmen ve idarecileri "Ünite Dergisi" konusunda uyaran Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, "31 yıllık bir eğitimci olarak hafsalam almıyor. Ankara'da kesinlikle dergi okutulmayacak. Sınıf mevcutları ise 40'a çekildi" dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, İHA'ya 2005-2006 eğitim-öğretim yılına ilişkin hazırlıklar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bey Balta, kitaplarla ilgili, eğitim materyalleri ve altyapıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını, ancak insanın olduğu bir yerde ufak tefek sıkıntılar olabileceğini belirterek, "Biz Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 24 İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'mizle birlikte eğitim-öğretime hazırız" dedi. Hükümetin 2 yıldır ücretsiz ders kitabı dağıtımı projesiyle ilgili olarak bu senede kitapların ücretsiz dağıtımının yapılacağını, çalışmaların son aşamaya geldiğini anlatan Bey Balta, "Çok büyük bir kitap dağıtım kampanyası yürütülmekte. Ankara'ya gelmesi gereken kitapların dörte üçü gelmiş durumda. Bakanlığımızla koordineli çalışmalar devam ediyor. 12 Eylül sabahı her öğrencinin sırasında kitaplar hazır olacak. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nde uygulanan en büyük çalışmalardan bir tanesi. Niçin en büyük proje. Bir örnek vereyim, 'En uçtaki bir okula varıncaya kadar, Çamlıdere'nin Osman Sim okulundaki öğrencide aynı zamanda tüm ders kitaplarına kavuşuyor, Ankara merkez Mimar Kemal'deki öğrencide aynı kitaplara kavuşuyor.' İşte bu kadar büyük bir organizasyonu yerine getiren MEB ve onun taşra teşkilatlarını gerçekten alkışlamak gerekiyor" diye konuştu.

"YENİ MÜFREDAT UYGULANACAK"

Bay Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürleri'yle birlikte yoğun bir şekilde okulların denetlenip ihtiyaçlarının giderilmesini sağladıklarını belirterek, 60 yıldan beri güncelliğini kaybeden ve geçen yıl pilot olarak uygulanmaya başlanan yeni müfredatın bu sene ülke geneliyle birlikte Ankara'da da uygulanacağını söyledi. Bu konuda özellikle yaz dönemini boşa geçirmediklerini anlatan Bey Balta, "Müfredat programını tanıtım kursları düzenledik. Kurslarımızdan geçmeyen çok az sayıdaki öğretmenlerimizi Eylül döneminde seminere alıyoruz. Programı bilmeyen ve tanımayan hiçbir sınıf öğretmeniz kalmadı" dedi.

Bey Balta, eğitimin niteliği ve kapasitesi açısından yeterli çalışmalar yerine getirilerek, geçen yıl bir dersliğe düşen 45-46 olan öğrenci sayısının bu sene 40'lara çektiklerini kaydetti. Beybalta bu konuda, "Öyle zannediyorum ki en büyük katkı, başta il çalışanlarımız, valimiz, hayırseverlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, basınımız ve vatandaşlarımız olmuştur" şeklinde konuştu.

Bey Balta, velilerden kayıt ücreti alınmaması konusunda 24 İlçe Milli Eğitim ve Kaymakamlık numaralarının bu sene de Ankaralılar'a bildirildiğini belirterek, özellikle kendisinin Özel Kalem Müdürlüğü'ne ait 223 75 04 ve 13 No'lu telefonlarının açık olduğunu, herkesin bu konuda şikayetlerini iletebileceğini söyledi. Bey Balta, zorla kayıt parası alınması konusunda kişisel olarak kendisinin çok hassas olduğunu ve şikayet gelmesi veya tespiti halinde, söz konusu yöneticilerin haklarında yasal işlem yapmaktan kesinlik kaçmayacağını belirtti. Bey Balta, okul yöneticilerine bu konuda şöyle seslendi:

"Hiçbir öğrenciden zoraki bağış alınmayacak. Alınan olursa verdiğim telefonlara halkımız başvurabilir ve derhal mobileze ekiplerle gider, bu konuyu soruştururuz" dedi. Son dönemlerde Ankara'daki okulların başarıları konusunda farklılıkların kalmadığına işaret eden Bey Balta, velilerden kendisine ve okul yönetimine farklı ilçelerdeki okullara yönelik kayıt yaptırılması talebi geldiğinden yakındı.

"ANKARA'DA BARANŞ ÖĞRETMEN AÇIĞI KALMADI"

Bey Balta, Ankara'da son atamalar sonrasında branş öğretmen açığı kalmadığını söyledi. Edebiyat ve Fizik gibi branşlarda fazla öğretmenlerinin bulunduğunu açıklayan Bey Balta, Bilgisayar, Din Kültürü ve Türkçe branşlarındaki açıklarının yapılacak olan Sözleşmeli Öğretmenlik atamasıyla kapatılacağını söyledi.

Bey Balta, bazı okullarda tüm uyarılara rağmen öğretmen ve idarecilerin Ünite Dergisi okutmasını zihniyet değişimine bağlayarak, "Sayın Bakanımız verdiği talimat Ankara'da harfiyen uygulanacaktır. Bu talimata aykırı hareket eden okul yönetimleri ve öğretmenler hakkında gerekli yasal işlem kesintisiz yerine getirilecektir. Bu açıklıkla ifade ediyorum. Niçin, Bakınız Türkiye'de bugün hem bir zihniyet değişimi hem de eğitimde müthiş bir değişim yaşanıyor. Bu nedir? Bu program değişimidir. Buna uygun olarak da eğitim materyalleri geliştirildi. Tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları yoğun bir emek sarfettiler. Neticede işte ders kitapları ortaya çıktı. Türkiye'nin her tarafına öğrenci ve öğretmenlere yönelik kitaplar gönderiyoruz. Bunların sayfaları açılmadan ünite dergilerinden faydalanılarak, ders işlemenin aleminin ne olduğunu 31 yıllık bir eğitimci olarak benim hafsalam almış değil. Ben de buradan Ankara Milli Eğitim Müdürü olarak ifade etmek istiyorum. Herkes Milli Eğitim Bakanlığı'nın bastırmış olduğu öğrencilerimize vermekten onur ve gurur duyduğumuz kitapları okuyacaklar. Bunun dışında çocuk eğer, eğitim materyallerinden faydalanmak istiyorsa, bunu evinde faydalanır ve evinde kendisini geliştirir. Ankara'da kesinlikle Ünite Dergisi okutulmayacak. Zorla aldıttırılmayacak. Tersi durumda gerekli tüm işlemler yapılacak" diyerek uyarılarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber