'İkizarası Kent Parkı' 117 bin metrekarelik alana yapılacak

Kırşehir'in önemli projelerinden 'İkizarası Kent Parkı', Kılıçözü mevkiinde toplam 117 bin metrekarelik alana yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık konser alanı, açık meydanlar, seyir terasları, açık oturma ve dinlenme alanları, geniş yeşil alanlar, açık amfileri ve pergola oturma gruplarıyla projede, Kırşehirlilere hizmet verecek mekanlar bulunuyor. Ayrıca, çocukların güvenli bir şekilde eğlenebilmesi amacıyla her yaştan çocuğun vakit geçirebileceği çocuk oyun alanları, kaykay pisti, bisiklet yolları ile çocukların su, toprak ve bitkiler arasında oynayabilecekleri 'Çocuk Köyü' alanı tasarlandı.

Proje kapsamında, ayrıca, mimari yapılar, atölyeler, kurs odaları, çok amaçlı salon, kafeterya, dans salonu ve kütüphanesiyle her yaştan insanın eğitim ve gelişimine hitap eden 827 metrekare kapalı alanı bulunan Gençlik Merkezi de yer alacak. Bay ve bayan grupların farklı mekanlarda çalışmasına imkan veren, insanların spor yapmalarını sağlayan alanlar, sauna, Türk hamamı, solaryum ve cilt bakım odaları, masaj salonları, aerobik-fitness alanları ile çok amaçlı salonuyla toplam 800 metrekarelik kapalı spor salonu ve 2 adet açık tenis kortu ile 2 adet açık basketbol sahasının bir kompleks oluşturduğu Spor Merkezi, günlük aktivitenin yanı sıra özel amaçlı toplantılarda da kullanılabilecek.

Kapalı mekanda 122 kişiye, açık alanda 150 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olan ve toplam 350 metrekare kapalı alanı bulunan Ada Restoran ile beraber 'Kent Parkı' içerisinde çeşitli noktalarda yer alan kiosklar, büfeler, mescit, wc grupları ve satış birimleriyle tam bir sosyal yaşam alanı olan İkizarası Kent Parkı, Kırşehir halkına ve ziyaretçilerine hizmet verecek. Ayrıca, park içinde yapıların ve mekânların birbiriyle bütünlüğünü, devamlılığını sağlayan çelik köprüler yer almakta, 12 metre uzunluğundaki seyir kulesi ile parkın bütünlüğü ziyaretçiler tarafından izlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber