Servis ücret tarifesi ?onay' bekliyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesinde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın öncülüğünde öğrenci taşımacılığı yapan kooperatif üyeleri ile servis şoförlerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında 2013-2014 dönemi için öğrenci servis ücretlerine yapılması planlanan zam konusu görüşülerek uyulması gereken hususlar görüşüldü.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, geçtiğimiz dönem servis ücretlerine 5 TL zam yapıldığını hatırlatarak "Fiyatlarımız çevreye göre düşük. Ancak buna rağmen bazı arkadaşlarımızın çok aşırı oranda fiyat düşürdüklerini duyuyoruz. Biz oda olarak tarifeyi veriyoruz ama uygulama mekanizması olmadığımız için kimseye bir şey diyemiyoruz." Dedi.

Tarifeye uymayanlar hakkında cezai işlem uygulatacağını söyleyen Yaşar Kuş, "kanuna göre tarifeye uymayan üyesi birlik disiplin kuruluna verme hakkımız var. Kimseyi takip etme şansımız yok. Burada meslek ahlakımızın ortaya çıkması lazım. Ben kimseyi birlik disiplinine göndermek istemem. Çok ağır yaptırımlar uygulanıyor. Tüm haklarınız elinizden alınma imkanı var ve bütün ticari hayatınız men olabiliyor. Herkes evlatlarını bizlere teslim ediyor ve bütün arkadaşları vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Öğrenci taşıyan arkadaşlarımız hemen hemen bir öğretmen kadar yetkili oluyor. Önümüzdeki hafta valilikten onaylandıktan sonra fiyat tarifelerini dağıtacağız. Çok büyük bir fiyat rekabeti yapan olursa onun hakkında gücüm ne kadar yetiyorsa uygulama yaparak işlem yaptıracağım" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, 2012-2013 eğitim döneminde öğrenci taşımacılığı yapanlara büyük görevler düştüğünü söyleyerek, "Hepimiz evladımızı sizlere emanet edeceğiz. Öğrenci taşımacılığıyla ilgili olarak eğitim yılı içinde bazı kararlarımız var. Bununla ilgili alt yapı oluşturuyoruz. İlçe trafik Komisyonu'nda genel toplantı olacaktır. Bunlar size karar olarak bildirilecektir. Okul alanlarındaki gerekli emniyet tedbirleri alınarak öğrenci taşımacılığının kolay ve sorunsuz halde yapılabilir şekle çevrilmesi çalışma yapılacaktır." Diye konuştu.

Toplantının sonunda 2012-2013 döneminin ilk yarısında taşıma tarifesi hakkında şoför esnafına bilgi verildi. Tekirdağ Valiliği'nin onayının ardından yürürlüğe girecek fiyat tarife şöyle belirlendi: "Çerkezköy-Organize 95 TL, Şehir içi 90 TL, Çerkezköy-Kapaklı 100 TL, Çerkezköy-Pınarça 100 TL, Çerkezköy-Kızılpınar 95 TL, Çerkezköy-Karaağaç 100 TL, Karaağaç-Veliköy 100 TL, Çerkezköy-Yanıkağıl 155 TL, Çerkezköy-Saray 205 TL, Çerkezköy- Çorlu 235 TL." Anaokulu öğrencileri için şehir içi 100 TL, Kapaklı-Saray 160 TL, Kapaklı-Çorlu 235 TL, Kapaklı şehir içi 75 TL ve Kapaklı şehir içi yemekli 85 TL olarak açıklandı. Toplantıda ayrıca bu rakamların şubat ayından itibaren 5 TL zamlı olarak uygulanacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber