'Deprem tehlikesi yok' açıklaması

Bu sabah saat 06:47'de Akdeniz ismiyle anılan Girit Adası'nın güneyinde bulunan denizde 40.4 km derinlikte 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz'de meydana gelen depremle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Uluğ'dan açıklama geldi.

Uluğ, söz konusu bölgede depremlerin sürekli yaşandığını belirterek; ?Akdeniz ile birlikte Afrika kıtasının Ege ve Anadolu plakalarının altına daldığı, dalma-batma zonu dediğimiz iki yaydan biri olan Girit yayı diye anılan bu deprem bölgelerinde sürekli deprem hareketliliği yaşanıyor. Zira Afrika plakası Ege plakası altına yılda yarım santimetreden fazla bir hızla dalmaktadır ve bu hareketler devam ettiği sürece böyle depremler meydana gelecektir. Bunun dışında Ege'de, bazı yerlerde münferit küçük depremler de meydana gelmiştir. Bu sabah saat 08:00'de Yunan takım adalarında, Sifnos Adası civarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem de olmuştur? dedi.

Depremlerin olağan olaylar olduğunu dile getiren Prof. Uluğ, halkı telaş yapmamaları konusunda uyararak; bu depremlerin Türkiye için tehlike oluşturmadığına dikkat çekti. Uluğ; "Sisam Adası'nın kuzeyinde ve Urla'nın güneyinde meydana gelen son depremler ülkemiz açısından daha ilgi çekicidir, bunların devamı izlenmelidir? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber