Diyarbakır'da yeşil kart vurgunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2005 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, 1 milyon 350 bin nüfuslu Diyarbakır'da 500 bin yeşil kart sahibi bulunduğunu bildirerek şüpheli gördükleri 50 bin kişiye ait dosyaların incelendiğini bildirdi. Ala, Yeşil Kart Bürosu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların daha önce yeşil kart başvurusu için bir formla bütün kamu kurum ve kuruluşlarını ayrı ayrı dolaştığını söyledi. Başvurunun sonuçlanmasının bazen haftalarca sürdüğünü belirten Ala, ''Artık, böyle bir durum kalmadı. Bütün dairelerin birer elemanı, bilgisayarlar kurulan büroda bulunuyor. Bu sistem çok büyük bir kolaylık. Ayrıca, internet ortamı üzerinden de bürodaki tüm çalışmalar izlenebilecek'' dedi.
Yeşil kart başvurularının internet üzerinden yapılmasını sağlamak için de çalışma yürüttüklerini belirten Ala, ''Şu anda Diyarbakır nüfusu 1 milyon 350 bin, 500 bin yeşil kartlı var. Elimizdeki mevcut dosyaların da olumlu sonuçlanması durumunda bu sayı 550 bin olacak'' diye konuştu.
Durumu şüpheli görülen 50 bin kişinin dosyasının ise incelendiğini dile getiren Ala, ''Sanıyorum bir miktar dosya iptal edilecek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber