Sattıkça batıyor, battıkça satıyor

Çanakkale'nin Biga ilçesinde taksitle ev eşyası satan bir firma, piyasadaki alacaklarını toplayamayınca iflasın eşiğine geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalara olan borçlarını ödeyebilmek için elinde kalan malları alış fiyatının yarısına satmaya başlayan Hamit Arslan, ?Böyle olunca işler açıldı. Battıkça satıyorum, sattıkça batıyorum? dedi.

Biga'da bir işyeri, alış fiyatının yarısına ürün satmaya başladı. Kapısına ?Nasip bu kadarmış. Battık be yaa? yazılı pankart asan alışveriş merkezinin sahibi Hamit Arslan, alışveriş yapanların taksitlerini ödememesi sonucu iflasın eşiğine geldiklerini, elde kalan ürünleri nakde çevirmek için de böyle bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Kampanyayla işlerinin açıldığını ancak satış oldukça zararın büyüdüğünü söyleyen Arslan, ?Çocukluktan beri ticaretle uğraşıyorum. Normal küçük esnaftım. Baktık AVM'ler açılıyor. Bizim de kredimiz var. Kenarda da üç-beş kuruş paramız vardı. Bu işe girdik. Bir AVM açalım, bütün insanlar gelip alışverişini yapsın istedik. 10-20-30 aya varan taksitlerle satışlara başladık. İş kendiliğinden büyüdü. Elemanlarımız, müdürlerimiz iş büyük olduğu için sahip çıkamadı. Birçok malımız çalındı. Bazılarını bulduk, bazılarını bulamadık. Biz böyle battık. Adamlar serbest kaldı. 2 senedir adam takip ediyorum, hırsız kovalıyorum. Bizi böyle batırdılar, bu duruma geldik. Bankalara borcumuzu ödeyeceğiz, ipotekleri kaldıracağız, ticaret hayatımıza noktayı koyacağız. Satışlarda patlama var. Patlama var ama bütün zararı bize? dedi.

Arslan, ?İflas edip kaçanlar var. Piyasayı tokatlayıp kaçanlar var. Biz öyle yapmadık. Onurumuzu, kişiliğimizi koyduk. Kapımıza avukat, polis gelmesin dedik. Çok şükür öyle bir şey de yaşamadık. Çek ve senetlerimiz dönmesin diye bu olaya girdik. Bankalardan kredi aldık, piyasaya olan borçlarımızı ödedik. Müşterilerden bize geri dönüş olmadığı için vadeli sattığımız ürünlerimizin parasını alamadık. 1 trilyon üzerinde alacağımız battı. Onun için bu yola başvurduk. Banka kredilerini bitirmek için normal alış fiyatının çok çok altında satıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber