105'lik dede, torununun torununu görmek istiyor

Sivas'ta, hiçbir sağlık sorunu bulunmayan 105 yaşındaki Meftuni Taş, 11 çocuk, 40 torun ve 54 torununun ardından torununun torununu görebilmeyi arzu ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyit Ahmet Eksik

Kangal ilçesine bağlı Kuşkaya köyü nüfusuna kayıtlı 105 yaşındaki Taş'ın, bir asırlık ömrü geride bırakmasına rağmen hiçbir rahatsızlığı bulunmuyor. Sürekli kullandığı ilaç olmayan Taş, Sularbaşı Mahallesi'nde oğlu ve torunlarıyla sağlıklı şekilde yaşıyor.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 evlilik yaptığını, ilk evliliğinden 2, ikinci evliliğinden 9 olmak üzere toplam 11 çocuğunun olduğunu söyledi. 40 torunu ve 54 de torununun çocuğu bulunduğunu dile getiren Taş, hayattayken torununun torununu da görmek istediğini belirtti.

İlk evliliğini 15 yaşında yaptığını anlatan Taş, "Aynı köyde yaşıyorduk. Birbirimizi sevdik. Anası babası vefat etmişti. Ninesi iyi davranmıyordu kıza. Ben de kaçırdım. 2 çocuğumuz oldu. Menenjit hastalığına yakalandıktan sonra öldü" diye konuştu.

Eşi öldükten 2 yıl sonra amcasının isteği üzerine Gürün ilçesinden bir kızla ikinci evliliği yaptığını aktaran Taş, bu evlilikten de 6 erkek 3 kız çocuğu olduğunu söyledi.

105 yaşında olmasına rağmen sağlıklı ve zinde kalmasını yemek ayırt etmeden her şeyi yemesine bağlayan Taş, yaşamının büyük bölümünün çiftçilikle geçtiğini belirterek, "Yalnızdım, yetim büyüdüm, babamı hatırlamıyorum. Çiftçiydim, koyunlarım falan vardı. Süt içer, yoğurt yerdik, ete meraklıyım" dedi.

Taş, Diyarbakır'da askerlik yaptığı sırada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü gördüğünü ifade ederek, "Resmi geçitte Atatürk'ün önünden selam vererek geçtik" diye konuştu.

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber