Simav'da devlet hastanesi için önemli bir adım atıldı

Kütahya Simav'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı planlanan 150 yataklı modern hastane binası için önemli bir adım atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında dün akşam toplanan Belediye Meclisi şehir merkezinde 34 dekarlık bir alan üzerinde imar değişikliği yaparak hastanenin yapımı için topu bakanlığa attı.

6 Ak Parti, 4 DP, 3 Chp ve 2 Mhp'den oluşan 15 üyeli Simav Belediye Meclisi Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında dün akşam tam bir yıldır yılan hikayesine dönen hastane yerinin belirlenmesiyle ilgili tek gündem maddesiyle Belediye Meclis Salonunda bir araya geldi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan toplantı öncesi yaptığı konuşmasında bir yıldır sürüncemede kalan hastanenin yeni yeri konusunda bir hafta önce Akp, Chp, DP ve Mhp'nin ilçe başkanları ile toplantı yaptıklarını ve Yeni Mahalle Sanayi Bölgesinde mevcut imar planında Hal ve Pazar alanı statüsündeki 34 dekarlık alan üzerinde mutabık kaldıklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığının Hal ve Pazar alanı olarak gözüken bu yerde hastane yapabilmesi için yasalar kapsamında Belediye Meclisinin imar değişikliğe gitmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Karahan, "Bu akşam bunun için tek gündem maddesiyle toplandık. Simav'a yapılacak hastane konusunda bir yıldır yer aranıyor. Çeşitli spekülosyanlar yapıldı. Söz konusu 34 dekarlık alan Sağlık Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak. Oylarınıza sunuyorum" dedi.

Oylamada belediye başkanı Kasım Karahan ile birlikte 6 AK Partili, 2 DP'li, 2 Chp'li ve 1 Mhp'li üye evet yönünde oy kullanırken DP ve Mhp'den birer üye hayır yönünde oy kullandı.

Oylama sonunda açıklama yapan Başkan Karahan, "Belediye Meclisimiz söz konusu hastane yerinin Hal ve Pazar alanından Sağlık Alanına dönüştürülmesi önerisini oy çokluğu ile kabul etmiştir. Biz Belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. Hayırlı olsun. Bundan sonraki süreç ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Gelişmeleri takip edeceğiz. Simav'a yakışır bir hastanenin en kısa sürede yapımı için tüm sivil toplum örgütleri ile beraber bize düşen her şeyi yapmaya her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber