Güneysu dergisinden Rektör Büyükalaca'ya ziyaret

Osmaniye ve bölgenin önemli edebiyat yayınlarından Güneysu dergisinin yayın hayatına yeniden başlaması dolayısıyla dergi yöneticilerinin edebiyat ve kültür sanat çevrelerine ziyaretleri devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aktif Gazeteciler Cemiyeti adına Güneysu Dergisi İmtiyaz Sahibi Ali Cihangir, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, Yazı İşleri Müdürü Şükrü Tozluklu ve Yayın Kurulu Üyesi Yrd. Doç.Dr. Yunus Kaplan, yeniden atanan Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'yı makamında ziyaret etti.

Büyükalaca'ya, OKÜ Rektörlüğü'ne yeniden atanmasından mutluluk duyduklarını söyleyen ve çalışmaları hakkında bilgi veren Ali Cihangir, ?Güneysu dergisi 1985 yılında emekli Albay A. Neşet Dinçer ve bir grup kültür sanat edebiyat sevdalısı arkadaşı tarafından çıkarılmaya başlanmış ve 2000 yılında yayın hayatına ara vermek zorunda kalmış köklü bir dergidir.? dedi.

Zengin mazisi, onurlu bir geçmişi olan bu derginin adını yaşatmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Cihangir, ?Üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden, akademisyenlerinden şahsınızda dergimize destek bekliyoruz. Dergimiz edebiyat, kültür sanat adına ülkemizin değerlerine bağlı yapılacak her türlü çalışmaya açıktır.? diye konuştu.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca ise böyle bir çalışmaya üniversite olarak katkıda bulunmanın gurur verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Büyükalaca, ?Yalnızca Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün değil, üniversitemizde edebiyat sevgisi olan tüm öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin Güneysu çatısı altında başarılı çalışmalara imza atabileceğine inanıyorum. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.? ifadelerini kullandı.

OKÜ öğrencilerinin her zaman sosyal ve kültürel anlamda da birikim sahibi olmalarını dile getirdiklerini belirten Büyükalaca, ?Geçmişe vefa borcu olarak, büyük bir hizmeti gerçekleştiren Güneysu dergisi ekibine, bölgemizdeki edebiyatseverler için gerçekleştirdikleri bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber