Çaldıkları malzemeleri toprağa gömmüşler

Aksaray'da bir gecede 9 iş yeri ve 1 evi soyduktan sonra çaldıkları malzemeleri toprağın altına gömen 2 şüpheli, polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay Aksaray'ın merkeze bağlı Muhsin Çelebi Mahallesi Belediye Caddesi Çekiç İş Hanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün gece yarısı iş hanına giren 2 hırsızlık şüphelisi, girdikleri 9 iş yerini soydu. Sabah iş yerine gelen dükkan sahiplerinin durumu fark etmesi üzerine olay polise bildirildi. İş hanına gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından geniş çaplı araştırma başlattı. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda A.B. ve İ.K. kişiyi tespit etti. Şüphelileri bir süre takibe alan ekipler, yeterli delillerin oluşmasından sonra operasyon yaptı. Sabah saatlerinde şüphelilerin kaldığı eve baskın düzenleyen polis, A.B. ile İ.K.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan sorgusunda çalınan malzemelerin boş bir arazide toprağa gömüldüğü belirlendi. Malzemelerin gömüldüğü araziye giden polisler, kazma kürekle toprağa kazıp çalıntı malzemeler çıkardı. Toprak altından çıkarılan ve evde ele geçirilen çalıntı malzemeler emniyete götürüldü.

Olayla ilgili bilgi veren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Adem Dalkılıç, hırsızlığın kapılar kırılarak yapıldığını belirterek, ?Yaptığımız titiz çalışma sonrasında çalınan malzemelerin bir kısmını şahısların evinde, bir kısmını da toprağa gömülmüş olarak tamamını ele geçirdik. Hırsızlık olayını gerçekleştiren 2 kişiyi de yakaladık ve adalete teslim ettik. Ayrıca aynı hırsızlık olayıyla bağlantılı olarak yaptığımız ev aramasında başka bir evden meydana gelen hırsızlık olayında çalınan eşyaları da ele geçirmiş olduk. Böylece 9 iş yeri ve 1 ev hırsızlığının failini yakaladık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber