Giresun Üniversitesi'ne Kalkınma Bakanlığı'ndan ciddi destek

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Kalkınma Bakanlığı tarafından üniversite için öngörülen 36 bin metrakerelik bina yapım işinin kapalı alan büyüklüğünün 80 bin metrakereye çıkarıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Attar, düzenlediği basın toplantısında, 27 Ağustos 2012 tarihinde Kalkınma Bakanlığı'na Derslik ve Merkezi Birimler (DOKAP) projesi kapsamında yeralan TOKİ 1. Etap 36 bin metrekare yapım işinin, kapalı alan büyüklüğünün 80 bin metrakereye yükseltilmesi ve bu doğrultuda ihtiyaç duyulan revizyonların yapılması için talep içeren bir yazı ulaştırdıklarını söyledi.

Bakanlık tarafından bu akşam saatlerinde ilgili yazılarına olumlu cevap içeren faks aldıklarını vurgulayan Attar, yaşanan olumlu gelişmeden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Elimize ulaşan yazıda, yapılan değerlendirme sonucu, yeni açılan akademik birimler ile artan öğrenci ve akademik personel sayısına bağlı olarak ortaya çıkan kapalı alan ihtiyacının karşılanması amacıyla ilgili yazınıza konu talebiniz uygun görülmüştür. Bu kapsamda, ihtiyaç duyulan program revizyonu 2011/2303 sayılı program kararnamesinin 7. maddesine istinaden ekli cetvel esasları dahilinde yapılmıştır." diye konuştu.

Bugüne kadar yakın çalışma arkadaşları dışında, Kalkınma Bakanlığı'na yaptıkları talebi sır gibi tuttuklarına işaret eden Rektör Attar, şöyle konuştu: "Bugüne kadar, hatta bu saate kadar yakın çalışma arkadaşlarım dışında sır gibi tuttuğum, 2 aydan beri Ankara'ya sık sık gitmemin temel sebeplerinden bir tanesinin meyvesini almış olduk. Biliyorsunuz ki biz 6 bin öğrencisi olan bir üniversiteden, 23 bin öğrencisi olan bir üniversiteye, 2 fakültesi, 4 MYO'su olan bir üniversiteden 9 fakültesi, 11 MYO ve 4 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olan bir üniversiteye dönüştük.

Bugüne kadar kapalı alan inşaatı hiç yapmadık. Bakanlar Kurulu kararıyla bize sunulmuş olan DOKAP projesi kapsamında TOKİ'yle bir anlaşmamız vardı. Biz toplam sunulmuş olan yapım işinin 36 bin metrekarelik bir alanda yapılması planlanmıştı. Yani derslik kapalı alan inşaatıyla ilgili Kalkınma Bakanlığı 36 bin metrekareye izin vermişti. Göreve geldikten sonra mesai arkadaşlarımızla birlikte düşündüm taşındım. 'Arkadaşlar TOKİ bize inşaat yapımı için gelmeden önce biz bakanlıktan bu kapalı inşaat alanının artırılmasıyla ilgili bir talepte bulunsak nasıl olur?' diye sordum. Hemen çalışmalara başladık. Haftanın 2-3 gününü Ankara'da geçirdim. İlgili bakanlarla görüştüm. Derslik ve merkeze birimlere ihtiyacımızı ileterek, bu nedenle 36 bin metrakelik alanın 80 bin metrekareye çıkarılmasını talep ettim. Sayın Kalkınma Bakanımızın talimatıyla bu istek gerçekleşti ve yüzde 120 artış oldu. Bu ödeme de yüzde 120 oranında artış olması anlamına gelmektedir. Giresun'a hayırlı olsun diyorum."

Rektör Attar, TOKİ tarafından Giresun Üniversitesi'nde aralık ayının başı itibariyle inşaatlara başlanacağını vurguladı. Attar, inşaat alınının 80 bin metrekareye çıkmasıyla birlikte ayrılan 12 milyon liralık ödeneğin de 30 milyon liraya çıktığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber