Altın Koza'nın afişlerinin kaldırılması önerisi

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, 'İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'ne karşı çıktı ve 'Altın Koza' kapsamında kentin dört bir yanına asılan megaboard ve afişlerin buna uygun olup olmadığını sordu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esendemir, "Ben, yarından itibaren zabıtanın ve idarenin yollarda bulunan bu megaboard ve afişleri bir an önce kaldırmalı" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın dördüncü birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Coşkuntuncel başkanlık yaptı. Söz konusu toplantıda gündem dışı söz alan Mhp'li meclis üyesi Ahmet Aslan'ın, dünkü oturumda kabul edilen; 'İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği' ile ilgili kararın geri çekilerek, konunun yeniden görüşülmesi teklifine diğer meclis üyeleri de destek verdi. Chp'li meclis üyesi Mehmet Esendemir ise, komisyonda bu konunun gündeme geldiğinde; tabelalarda branda ve saç kullanımı ile ilgili maddenin çıkartılmasını talep ettiklerini, ancak bu taleplerinin komisyonun dikkate almadığı gibi maddenin de olduğu gibi yönetmelikte kaldığını anlattı.

Esendemir, "Meclisten geçen maddede saç ve branda kullanılmayacağı, bunun yerine uygunluk belgesi alınmasının zorunlu kılınıyor. Şu anda kentin ana arterlerinde 30 metrekarelik megaboardlar var, vatandaşın gözünü kapatan sanki CD kapağı gibi büyük afişler, panolar var. Bu konuda acaba idare, kendi kendine uygunluk verdi mi? Bu megaboardlar ile ilgili olarak her türlü hesaplamalar yapıldı mı, kent estetiğine önem verildi mi? Vatandaşın görüşü alındı mı?" diye sordu.

'19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ni üstlenen şirketin, her ne kadar Büyükşehir Belediyesi'nin ortak olduğu bir şirket olmasına karşın, 'tüzel' bir kişiliği olduğunu hatırlatan Özdemir, "Adana'nın her tarafında Altın Koza'nın afişini görüyorsunuz. Trafiği alt üst eden her yerde bu afişler var. Bu yönetmeliği getiren belediyenin zihniyeti, önce bunları kaldırmadan neden yönetmeliği getiriyor? Önce siz uyacaksınız, sonra vatandaşın bu yönetmeliğe uymasını bekleyeceksiniz. Ben, yarından itibaren zabıtanın ve idarenin yollarda bulunan Altın Koza ile ilgili megaboard ve afişlerin bir an önce kaldırılmasını istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber