Devlet, yaralı uzman çavuşa ödediği tazminatı ölen çavuşun ailesinden istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2005 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, Çin yapımı bir el bombasının patlaması sonucu yaralanan uzman çavuşa ödediği 164 milyar 469 milyon 450 bin lira tazminatı, aynı olayda hayatını kaybeden uzman çavuşun eşi ve 4 yaşındaki kızından istedi.

Mardin Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda, 26 Şubat 2001 tarihinde meydana gelen olay, şöyle gelişti:

Uzman Çavuş Yakup Bülbül, bir başka uzman çavuş Ramazan Öncel'in kendisine verdiği TSK envanterinde bulunmayan Çin malı parça tesirli el bombasını oyuncak zannederek Uzman Çavuş Şahin Çetin'e verdi. Spor dönüşü elbiselerini değiştirmek için dolapların yanına gelen Şahin Çetin, oyuncak zannettiği el bombasını kurcalarken, bomba patladı. Patlama sırasında 24 yaşındaki Şahin Çetin hayatını kaybederken, 6 uzman çavuş yaralandı.

Olayın ardından Ramazan Öncel ve Yakup Bülbül hakkında Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından "Ruhsatsız el bombası bulundurmak ve büyük zararlar veren emre itaatsizlikte ısrar" suçlamalarıyla dava açıldı. Bu dava sürerken, olayda yaralanan Ramazan Özyön adlı uzman çavuş, Ankara Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2. Daire Başkanlığı'na başvurarak İçişleri Bakanlığı'ndan maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, İçişleri Bakanlığı'nı 88 milyar 800 milyon lira maddi, 5 milyar lira da manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Bakanlık, mahkemenin kararı gereği işleyen faiz ve yargılama gideriyle birlikte davacı Ramazan Özyön'e 18 Haziran 2004 tarihinde 164 milyar 469 milyon 450 bin lira tazminat ödedi. Ancak mahkeme, hak sahibi davacıya yapılan ödeme nedeniyle meydana gelen hazine zararının, olayda hayatını kaybeden Şahin Çetin'in mirasçıları olan eşi Neshlihan Çetin ve 4 yaşındaki kızı Fatma ile diğer davalılar Ramazan Öncel ve Yakup Bülbül'den kusurları oranında, yasal faiziyle birlikte tazmin edilmesine karar verdi.

Eşini kaybettiğinde 20 günlük hamile olan ve Gaizantep'in İslaliye İlçesi'nde yaşayan Neslihan Çetin (22), mahkemeden gelen tebligatla şok oldu. 4 yaşındaki kızı Fatma ile hayata tutunmaya çalışan Neslihan Çetin, şimdi bu tazminatı nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Emekli Sandığı tarafından 3 ayda bir maaş ve 2001 yılında 29 milyar lira tazminat ödenen Neslihan Çetin, gözyaşları içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Siz kendinizi bizim yerimize koyun, ne hissedersiniz? Bizim bu parayı ödeyecek durumumuz yok" dedi.

Oğullarının İslahiye Mezarlığı'ndaki kabri başında feryat eden baba Bekir Çetin ile anne Fatma Çetin, "Evladımıza şehitlik mertebesi çok görüldü ve bunun yanında şimdi de bizden 165 milyar lira istiyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber