PKK tehdidiyle 94 bin 500 TL dolandırıldı

Adana'da telefonla aradıkları 2 kişiyi kimlik bilgilerinin kullanılarak PKK'ya para aktarıldığını söyleyip 94 bin 500 TL dolandıran 3 şahıs yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı ve Kayalıbağ Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Turhan B. (37) ve Deniz P. (21) cep telefonuyla Sakarya'da esnaf Mehmet F.'yi (55) arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Turhan B. esnafa kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini ve kullanıldığını söyleyerek, "Bu olay çok gizli. O yüzden kimseye bahsetmeyin. Biz sizin probleminizi çözeceğiz. Ancak şimdi vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Ama sakın kimseye söylemeyin aksi taktirde biz işi çözemeyiz, suç sizin üzerinize kalır" diyerek esnafı kandırdı. Bunun üzerine esnaf bankaya giderek verilen hesaba 75 bin 500 TL para yatırdı. Adana'da bankaya giderek parayı çeken zanlılar daha sonra telefonu kapattı. Bir süre sonra esnaf parayı yatırdığını söylemek için zanlıları aradığında telefonun kapalı olduğunu gördü. Tekrar tekrar aramasına rağmen zanlılar ulaşamayınca polise gitti. Polis yaptığı araştırmada dolandırıcıların müştekiyi Adana'dan aradığını tespit etti. Hemen Sakarya polisi Adana polisi ile irtibata geçti. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zaman olmadığı için acil bir şekilde bankaya geldi. Yapılan çalışmada zanlılar parayı ikinci kez çekerken yakalandı. Zanlı Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulandı.

Adana'da bir başka olayda da Gökhan K. (21), Kocaeli'de işçi olarak çalışan Nametullah T.'yi arayarak kendisinin polis olduğunu, kimlik bilgilerinin PKK tarafından kullanıldığını ve bölücü terör örgütüne hesabından para aktarıldığını söyleyip olayın çözülmesi için hesabına para yatırılması gerektiğini söyledi. Nametullah K., hesaba 19 bin TL para yatırdı. Müşteki parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayınca polise haber verdi.

Polis yaptığı araştırmada şahıs, Adana'da zanlı bankada yakalanarak gözaltına alındı. 3 şahıs sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber