Vali Tepe: Öğretmenlik görevi layıkıyla yapılmalıdır

Kars Valisi Eyüp Tepe, 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda Kars'a atamaları yapılan 410 öğretmen ile uyum seminerinde bir araya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Tepe, öğretmenlik görevinin layıkıyla yapılmasını istedi ve yeni atanan öğretmenlere 'tayin düşüncesi ile yatıp kalkmayın' uyarısında bulundu.

Kars Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen uyum seminerine katılan Kars Valisi Eyüp Tepe, öğretmenlerin asaleti tasdik ettirir ettirmez, daha ilk günden, oraya mı gitsem, buraya mı gitsem telaşına girdiklerini vurguladı. Tepe, ?Arkadaşlar buraya kolay gelmediğinizi biliyorsunuz. Bu manada idarecileri zorlamayın. Bizler dahil hepimiz görev insanıyız. Dolayısı ile görev süresince görevinizi layıkınca yapıp tayin gibi şeylerle kafanızı yormayın. Daha 5 ile 6 aylık arkadaşımız tayin muhabbeti yapıyorsa doğrusu bu arkadaşımızı biz kaybetmişiz gibi durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu arkadaşımıza biz nasıl sen öğrencilerini şunu öğret bunu öğret diyeceğiz. Çünkü şu anda o zihnini başka bir yöne çalıştırıyor. Dolayısı ile şarjı ve şarteli kapatmış oluyor. Onun için arkadaşlar bu vesile tayin meselesini lütfen zamanı gelince düşünün, daha 5 ? 6 aylıkken bunu gündeme getirip bununla yatıp ve bununla kalkmayın.? şeklinde konuştu.

ALKIŞ: BİN YILDA HAÇLILARIN YAPAMADIĞINI İNSAN BEYNİNE GİREREK YAPTILAR

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ise eğitimciler olarak insani değerleri üstte tuttuklarını dile getirerek, Osmanlı tarihinden verdiği örneklerle öğretmenlerin basiretli hareket etmelerini istedi. Savaşlarla yapılamayanın insan beynine girilerek yapıldığına değinen Alkış, ?Lawrence, Haçlıların bin yılda yapamadığını birkaç yılda insan beynine girerek yaptı.? dedi.

Alkış şöyle konuştu: ?Bir dönemler; Terekeme misin, Azeri misin, Çerkez misin diye sorular sorulurdu. Şimdi kesinlikle sorulmuyor. Sadece nerelisin diye soruluyor. O soruları sorduğunuz anda tehlikeye giriyorsunuz. Dış güçler bunu çok istiyorlar. Biliyorsunuz koskoca Devleti Aliye'i Osmaniye'yi bir yığın Haçlı seferleriyle yıkamadılar. Ama sonra dediler ki siz Türksünüz, üstün ırksınız. Efendim siz şöylesiniz böylesiniz. Pis Arapları niye besleyip duruyorsunuz bırakın gitsinler. Kedinin adını Arap koyduk, köpeğin adını Arap koyduk ve her şey Arap saçına döndü. Artık Araplık bir kötülük vesilesi oldu. Ama aynı insanlar onlara da gidip dediler ki siz Peygamber soyundan geliyorsunuz. Asil bir milletsiniz. Ama bu barbar Türkler sizi sömürüp duruyor. Hatta şimdi Medine'ye kadar bir demir yolu yapmışlar. Sizleri daha rahat sömürmek için diyor ve Lawrence para dağıtıyor. Her kim o demir yolundan, bir ray getirirse bir altın vereceğim diye demir yolunu parça parça ettiriyor. Sonra ne oldu, bin yılda Haçlıların yapamadığını birkaç yılda beyinlere girerek yaptılar. Sizden basiretli hareket etmenizi istiyorum, hata yapın yanlış yapın tecrübe edinin ama bir şeyler yapmak için çaba gösterin.?

Diğer taraftan Serhat Şehri'ne ilk kez gelen öğretmenler ve aileleri şehri beklentilerinin çok üzerinde bulduklarını ifade etti. Kayseri'den kızını getiren ve aynı zamanda kendisinin de Fransızca öğretmeni olduğunu söyleyen Abdulbaki Güneş, ?Kızım zoru başardı, fen bilgisi öğretmenliğini kazandı. Bu duygu apayrı bir duygu. Görev yapacağı Karsımızı şirin, güzel bulduk. İnsanları cana yakın, misafirperver ve yardımsever gördük.? şeklinde izlenimlerini aktardı.

Uyum seminerine katılan yeni öğretmenler 17 Eylül'ü iple çekiyor. Trabzon'dan Kars'ı tercih eden Armağan Tekci, ?Kars, 15. tercihimdi, hiç pişman değilim ve gayet güzel bir şehir. Susuz ilçesinde matematik öğretmenliği yapacağım, mutluyum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber