Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetleri

Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dr

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Anık, Kazdağları'ndaki altın arama faaliyetleriyle ilgili, "Temiz havasını solduğumuz, rüzgarını ciğerlerimize çektiğimiz Kazdağları'nın, tüm Anadolu-nun korunması için sorumluluk taşıdığımızın bilinciyle Çanakkale-de bulunuyoruz" dedi.

Anık ve dernek üyeleri, Çanakkale Çevre Platformu'nun Kazdağları bölgesinde yapılan altın arama çalışmalarına verdiği mücadeleye destek olmak için Çanakkale'ye geldi.

40 üyesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Anık, yaşam alanlarının sadece Büyükçekmece'den ibaret olmadığını belirterek,

"Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya göç ederken Gök tanrıyı sırtında taşıyan kutsal bir hayvan olarak niteledikleri ve adını bu dağa verdikleri kaz isminden, bu dağın kutsal bir dağ silsilesi olduğunu biliyoruz. Son yıllarda bu dağın, gözünü para hırsı bürümüş, yerli yabancı şirketlerce kendi menfaatleri uğruna yok edilmek istendiğini nefret ve üzüntü ile takip ediyoruz" dedi.

Tarihi, kültürü, estetiği ve doğayı yok etmek isteyen bu çarpık zihniyete karşı hukuk mücadelesi vermekten başka çaresi kalmadığını dile getiren Anık, şöyle devam etti:

"Çanakkale sivil toplum kuruluşlarının bu haklı mücadelelerinde kendilerine destek olmak için buraya geldik. İlerleyen günlerde bu desteğimiz artarak devam edecektir. Bu konu ile ilgili olarak maden arama ve işletme ruhsatı vermeye aracı olan ÇED raporu hazırlayan bürokratlara da buradan, 'İnsaflı olun. Dünyada bir tane Kazdağı var. Kazdağını menfaat guruplarına yem ettirmeyiniz. Aksi halde tarih sizi affetmez' uyarısı yapıyoruz. Haklı mücadelemizin hukuki kararlar ile kesinlik kazanacağına, haklılık mücadelemizin sonsuza kadar süreceğine inanıyoruz."

Basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş ve Çanakkale Çevre Platformu üyeleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber