Servis şoförlerinin saat problemi olacak

Yeni eğitim - öğretim dönemi öncesi, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir, "5. ve 9. sınıfların bir saat fazla dersi olacak. Bu önemli bir sorun." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)'nde okul servis şoförlerine eğitim semineri verdi. Seminerde konuşan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Adil Demir "Servis şoförlerinin en dikkat etmedikleri konu temizlik. Hem araçlardaki temizliğe hem de kendi temizliğimize özen göstermeliyiz. Davranış, kılık kıyafet ve konuşmalarımıza çok dikkat etmeliyiz." uyarısında bulundu.

Demir, bu yıl bin 360 servisin hizmet vereceğini aktararak, "Bunların bin 150'si okullarda, kalanı da personel servisi olarak çalışacak.? bilgisini verdi. Servisçilerin problemlerine değinen Demir, şunları söyledi: ?Bu sene bizim en önemli problemimiz, yeni sistem gereği 5. ve 9. sınıfların bir saat daha fazla derslerinin olmaları. Bu konuda şimdilik yapacak bir şey yok. Bu duruma uyum sağlayamayacak arkadaşlarımız şimdiden söylesin, çıkışlarını verelim.? Şoförlere bazı uyarılarda bulunan Demir, ?Ayrıca şoför arkadaşlarımız araç içinde veya arkadaşlarının yanında çocuklardan para istemesin, rencide etmesin. Her şeyin bir usulü vardır.? diyerek konuşmasını tamamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminere Adil Demir'in yanı sıra Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Cem Gencer, Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş da katıldı. Fazla ders saati problemine değinen Karakaş, ?Bununla ilgili gerekli mercilere problemi yazı gönderdik. Biz de sorun olmasın istiyoruz, ancak şu an yapacak bir şey yok. İlk zamanlar bazı problemler yaşanacak, ama her şey zamanla düzene girecek.? ifadesini kullandı.

Trafik kuralları noktasında servis şoförlerini uyaran Gencer ise ?İndirme ? bindirme ve park kurallarına uyum sağlamanızı istiyoruz. Bunun yanında en önemlisi ayakta yolcu kesinlikle götürmeyin. Ayrıca aracın arkasındaki ?Dur' levhanızın çalışır durumda olması gerekiyor.? diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber