Bağ-Kur Yargıtay kararına rağmen maaş bağlamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir kadın, eşinin ölmesi üzerine kendisine maaş bağlanması için Bağ-Kur Adana İl Müdürlüğü'ne açtığı davayı 3 yıl sonra kazanmasına rağmen halen maaş bağlanmadı. Ayno Topdağ'ın avukatı Faruk Yılan, Yargıtay kararına rağmen maaşı bağlamayan Bağ-Kur hakkında "Yargı kararını uygulamamak suçundan" suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Adana'da seyyar satıcılık yapan İsmail Topdağ adlı eşinin ölmesi üzerine 29 Eylül 2000 tarihinde Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek ölüm aylığı bağlanmasını isteyen Ayno Topdağ aradan yıllar geçmesine rağmen halen maaşına kavuşamadı.

Eşi öldükten sonra Bağ-Kur'a müracaat eden Topdağ'a, 1 milyar 600 milyon lira prim borcu ödemesi gerektiği Topdağ'ın bu parayı ödedikten sonra Bağ-Kur'un maaş bağlamadığını belirten Avukat Faruk Yılan, "Müvekkilimin talebinin reddedilmesi üzerine 19 Nisan 2002 tarihinde Bağ-Kur İl Müdürlüğü aleyhine Adana 2. İş Mahkemesi'ne dava açtık. İş Mahkemesi delilleri yetersiz bulup aleyhimizde karar verdi. Kararı Yargıtay'a götürerek bozdurduk, bu kez Yargıtay maaş bağlanması gerektiği kararını verdi. Yargıtay kararıyla İş Mahkemesi maaş bağlanması kararını tasdik etti. Biz bu kararı 27 Aralık 2004 tarihinde Yargıtay'a tekrar götürdük. Yargıtay 9 Haziran 2005 tarihli kararıyla tüm temyiz itirazlarının reddiyle hükmün onanmasına karar verdi" diye konuştu.

Avukat Faruk Yılan, ortada Yargıtay kararının olmasına rağmen Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nün halen maaş bağlamadığını da hatırlatarak, "Yargıtay kararı, Bağ-Kur'a tebliğ edildi. Aradan 3 ay geçmesine rağmen Bağ-Kur İl Müdürlüğü bu kez de dosyayı incelediğini belirterek maaş bağlamıyor. Müvekkilim tarlalarda mevsimlik işçi olarak zor şartlarda geçimini sağlıyor. Bağ-Kur, Yargıtay kararını uygulamayarak suç işliyor. Bir kaç hafta içerisinde halen maaş bağlanmazsa Bağ-Kur hakkında "Yargı kararını uygulamamak suçundan" Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber