Öğretmenlere ?öğrenci odaklı eğitim' önerisi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birsel Aybek, öğrenci odaklı eğitimin önemine dikkati çekerek, öğretmenlerin, öğrencilerine eleştiride bulunma imkânı vermeleri gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Koleji'nde öğretmenlere yönelik düzenlenen sonbahar seminerlerinin sonuncusunda, ÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birsel Aybek, ''Düşünme biçimleri- iyi vatandaşlık eğitimi'' konulu sunum yaptı.

Aybek, okulun konferans salonundaki seminerde, günümüzde nitelikli insanlara duyulan ihtiyacın giderek arttığını, bunun yolunun ise eğitimden geçtiğini belirterek, ?'Türkiye'nin çağdaş bir toplum olmak için gösterdiği çabalar incelendiğinde, bütün bu çabaların temelini eğitimin oluşturduğu görülür. Çünkü, bir ülkenin çağdaş devletler arasında sağlam bir yer edinip, bu yerini korumasında rol oynayan önemli öğelerden birisi eğitimdir.'' dedi.

21. yüzyılda, bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesinin toplumların yapısını değiştirdiğini vurgulayan Aybek, ?'Böylece eğitim sisteminde de diğer alanlarda olduğu gibi yenileşme zorunlu bir hale gelmektedir. Bundan dolayı da hem bireylerin hem de toplumların geleceği açısından, büyük bir önem taşıyan eğitim konusunda ilgisiz kalmayı düşünmek mümkün değildir.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber