Boyabat'ta 327 kişi iş sahibi oldu

İş-Kur Sinop İl Müdürlüğü ile İl Özel İdare Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP)kapsamında 327 kişi daha iş sahibi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kura sonucu iş sahibi olanlar, Boyabat Özel İdare Müdürlüğü'nün belirlediği alanlarda istihdam edilecek.

Sinop il genelinde 2 bin kişinin istihdamına yönelik yapılan proje kapsamında Boyabat ilçesinde 530 kişi iş başvurusunda bulundu. Talebin istihdamın üzerinde çıkması üzerine kura çekimi yapıldı. Boyabat Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kura çekiminde 327 kişi daha iş sahibi oldu. 203 kişi ise yedek listesinde yer aldı. Kurada adı çıkanların işe gelmemesi halinde yedek listede yer alanların işe kabul edileceği belirtildi.

Toplum Yararına Çalışma Projesi'nin bütün Türkiye genelinde uygulandığını belirten Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Av. Hasan Tosunoğlu, Sinop'un ilçeleri içerisinde en büyük istihdamın Boyabat'ta yer aldığını söyledi. Başvuru ve işe almada herhangi bir torpilin söz konusu olmadığının altını çizen Tosunoğlu, ??Başvuru talebin üzerinde olduğu için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. İsmi çıkanlar, Özel İdare Müdürlüğü'nün belirlediği alanlarda istihdam edilecek. Amacımız bu tür projelerle daha fazla işsize iş imkanı sağlamaktır. Bu tür projelerin yapılması için çalışmalarımız devam edecektir.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber