Hayrünnisa Gül, Özçatalbaş'a diyabetle mücadeledeki katkısı için teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrinnisa Gül'ün, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş'a diyabet hastalarının eğitimine yönelik yaptığı çağrı ile ilgili teşekkür ettiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof.Dr. Özçatalbaş, Türkiye'deki ilköğretim okullarının girişinde niye yüksek basamaklar olduğunu ilgili yazısından ötürü Hayrinnisa Gül'den teşekkür mektubu aldığını söyledi.

Özçatalbaş, yaptığı açıklamada, "Bir yazımda 'Türkiye'de ilköğretim okullarının girişinde niye yüksek basamaklar var. Çocukların o basamakları çıkmaya çalışırken çok yoruluyor. En tepesinde de yuvarlanma riskli bulunmakta. Gelişmiş ülkelerde merdivenle çıkılan ilköğretim okulu bulamazsınız. Okulların yapımında diyabet hastası çocuklar da göz önünde bulundurulmalı. Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı'nı duyarlı olmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandım. Hayrünnisa Gül'ün yazımdaki ifadelerimi dikkate değer bularak teşekkür mektubu yazmasına çok sevindim." ifadelerini kullandı.

Gül'ün gönderdiği mektupta Prof. Dr. Özçatalbaş'a hitaben, "Diyabetle mücadeleye katkı sağlayan değerli yazılarınız için teşekkür ediyor, projenin amacına ulaşması adına verdiğiniz katkıyı takdirle karşılıyoruz. Beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin diyabetle mücadelede ne kadar önemli olduğu konusunda toplumu bilgilendirmek için sizin gibi hocalarımıza ihtiyacımız var." ifadeleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber