Noel Baba Dünya Kültür Mirası listesi'ne hazırlanıyor

Antalya'nın Demre İlçesi'nde UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne alınan Noel Baba Müzesi'nde restorasyon ve onarım çalışmaları başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Demre İlçesi'nde UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne alınan Noel Baba Müzesi'nde restorasyon ve onarım çalışmaları başladı.Noel Baba Müzesi'nde restorasyon ve onarım çalışmaları Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Doğan başkanlığında yütürülüyor.

2010 yılında Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne alınan Noel Baba Müzesi'ni 2011 yılında 586 bin 590 kişinin ziyaret etti. Bu yılın 8 aylık döneminde ise 355 bin 526 kişinin ziyaret ettiği Nole Baba Müzesi'nin Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilmesi için restorasyon çalışmalarına önem verdiklerini kaydeden Prof.Dr. Sema Doğan, restorasyon planlarının ünlü mimar Cengiz Kabaoğlu tarafından hazırlandığını söyledi. Prof. Dr. Doğan, "Noel Baba Müzesi şu anda UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'nde yer alıyor. Bizim asıl hedefimiz yapıyı esas listeye aldırmak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın restorasyon için 270 bin lira kaynak gönderdiği Noel Baba Müzesi'ndeki çalışmalar yıl sonuna kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber