Memur emeklileri, ?güncelleme formu' adı altında dolandırılıyor

Haber Giriş : 08 Eylül 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur emeklileri, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün adı kullanılarak, güncelleme formu yoluyla dolandırılıyor. Emekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer, son dönemde kurumdan emekli, dul ve yetim maaşı alanlara yönelik bir dolandırıcılık işleminin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Özyer'in verdiği bilgiye göre, dolandırıcılık işlemi, kurumun emekli, dul ve yetimlere gönderdiği, ödeme, sağlık ve vergi iadesi ile ilgili Genel Müdür imzalı bilgi yazıları değiştirilerek gerçekleştiriliyor. Bu işi organize eden şebeke, Emekli Sandığı'ndan maaş alanlara ?Kişisel Bilgileri Güncelleme Formu' başlıklı birer yazı gönderiyor. Yazıda evrakın geldiği yer olarak ?Cebeci Cad. Kurul Sok. No: 24, Bakanlıklar, Ulus-Ankara' şeklinde tamamen düzmece bir adrese yer veriliyor. Yazı, hak sahibine teslim sırasında ödeme yapılmak kaydıyla kargo ile gönderilmiş gibi ücret karşılığı teslim ediliyor. Bu şekilde emekli, dul ve yetimlerden 6'şar milyon lira alınıyor.

Genel Müdür Özyer, yurdun değişik yörelerinden bu yönde bilgiler geldiğini, en son Kocaeli'nde çok sayıda emeklinin dolandırıldığını kaydetti. Özyer, Emekli Sandığı'nın, hiçbir şekilde kişisel bilgileri güncelleme formu ve ücret karşılığı belge göndermediği uyarısını yapan Özyer, ?Emekli, dul ve yetimlerimiz dikkatli olsun. Bu yöntemle kendilerinden ücret talep ederek, dolandırıcılık yapmak isteyenleri de güvenlik kuvvetlerine ve yargıya ihbar etmeleri için çağrıda bulunuyorum. Bu olay tamamen emeklilerimizi dolandırmaya yönelik bir harekettir ve muhtemelen bir şebeke tarafından organize edilmektedir.? uyarısında bulundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber