Atalay: Türkiye'de çok güçlü bir medya oluşmasını istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın İlan Kurumu Genel müdürü Mehmet Atalay, ''Türkiye'de çok güçlü bir medya oluşmasını istiyoruz. Özgürlükçü, inandığını yazabilen bir medyanın oluşmasını istiyoruz'' dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Atalay, yerel gazete sahiplerinin ve çalışanlarının sorunlarını ve şikayetlerini dinledi.

Atalay, yaptığı konuşmada, görevlerinin basın kuruluşlarının sorunlarını çözmek olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de çok güçlü bir medya oluşmasını istiyoruz. Özgürlükçü, inandığını yazabilen bir medyanın oluşmasını istiyoruz'' dedi.

Adana'nın Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu anlatan Atalay, şunları kaydetti:

''Burada güçlü bir medya olması lazım. Basın İlan Kurumu olarak ciddi denetimler yapacağız. Bunu bir tehdit olarak söylemiyorum. Ciddi şekilde yardımcı olacağız. Hükümetin diğer kurum ve kuruluşlarıyla sizin aranızda bir köprü olacağız. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Basın İlan Kurumu kapatılması düşünülen bir kurumdu. Avrupa'da benzeri pek yok. Özerkleşen kurumlar, özelleşen idareler hepsi ilanlarını Basın İlan Kurumu üzerinden vermekten korktu. Sizin ilan gelirleriniz azaldı. Bu bir gerçek. Biz önce o kopuşu durdurduk. Bunun dışında da bizden kopan, ilan vermekte imtina eden pek çok kuruluşla da görüşme halindeyiz. Ben inanıyorum ki Türkiye'de Basın İlan Kurumu, düzenleyici, denetleyici ve destekleyici bir kurum olarak sizinle ilgili pek çok çalışmayı yürütecektir. Basın İlan Kurumu'nun bütün özelliklerini kullanması gerekir. Yerel basının toplumdaki itibarının artması, daha güçlü hale gelmeniz, 'Gerçekten yerel basına ihtiyaç var' dedirtecek önlemler almak dahil, her türlü girişimde bulunmaya çalışıyoruz. Sizin varlığınızı kabul etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.''

Atalay, önceden basın mensuplarının yurt dışı görevlerinde vize alabilmek için zaman harcadıklarını, bazen vize alamadıklarını, bu durumun önlenmesi için gazetecilerin gri pasaport almalarının sağlandığını belirterek, ''Bu kapsamda çalışmamız, sorunlarımızı dile getirmemiz, kırmadan dökmeden çözümünü takip etmemiz lazım. Yerel basının da içinde bulunduğu sorunların çözüleceğine inanıyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber