Özür durumunda yan alanı olmayan sınıf öğretmenleri Teknoloji Tasarım alanını seçemiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özür Durumundan Yer Değişikliği Yapılamayan Öğretmenlerin Yer Değişiklikleri ilanının 1. maddesinde;?1- Talim ve Terbiye Kurulunun 07.07.2009 tarihli ve 80 sayılı Kararı ile 12.09.2012 tarihli ve 5110 sayılı mütalaası doğrultusunda sınıf öğretmenleri;

a- Yüksek öğrenimleri diğer alanlara atanmaya kaynak teşkil edenler öğrenimlerine göre atanabilecekleri alana veya diplomalarında yan alan yazılı olanlar bu alana ya da öğretmen yetiştiren iki yıllık yükseköğretim kurumu mezunu olanlar lisans tamamladıkları alana,

b- Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği veya Teknoloji ve Tasarım alanına alan değişikliği suretiyle özür durumundan yer değiştirmek üzere başvurabileceklerdir.? açıklamaları bulunmaktadır.

Bu açıklamalara rağmen mezun oldukları yükseköğretim programı itibarıyla yan alanı olmayan sınıf öğretmenlerine sadece Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği seçeneği çıkmaktadır.

Bu öğretmenler Teknoloji ve Tasarım alanını seçememektedirler.

Buna benzer durumlar hakkında okuyucularımızın haberimizin altına yorum yapmaları bakanlığın uyarılması açısından faydalı olacaktır.

?Özür durumu olan tüm öğretmenlere alan değişikliğine bağlı olarak yer değişikliği hakkı verilmelidir?

?Özür durumunda fizikçi sınıf öğretmenleri Fen Bilimleri alanını seçemiyor?

Ahmet KANDEMİR
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber