Okul polisleri yeni eğitim dönemine hazır

Batman Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı okul polisleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul polisleri, Batman'da üç yıldan beri uygulanmakta olan okul polisliği görevini yürüten Okul Polisleri Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın başkanlığında bir günlük çalıştay yaptı. Sosyal Etütler Merkezi (SEM)'nde yapılan çalıştayda geçen yılın değerlendirilmesi yapılarak gelecek dönemde alınacak okul güvenliği ile ilgili önlemler değerlendirildi.

Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, ?3 yıldır arkadaşlarımızın fedakar çalışmalarından dolayı okullarımız ve özellikle çevresi daha güvenli alanlar olmaya başladı. Elimizdeki rakamlar bize bunu gösteriyor. Geçen iki dönemi karşılaştırdığımızda okul ve çevresinde özellikle şiddet motivasyonlu olaylar ile madde bağımlılığı konulu suçlarda yüzde otuz azalma oldu. Bu dönem madde bağımlılığı, müstehcenlik ve şiddet içerikli oyunlar oynatılan salonlar daha fazla kontrolümüzde olacak, tarafımızdan sıklıkla denetlenecek ve Sayın valimiz tarafından imzalanan okul güvenliği yönergesine dayanarak gerekli durumlarda idari yaptırımlar uygulanacak.? dedi.

Özellikle okul saatinde öğrencileri kabul eden internet kafeler ile okulla ilgisi olmayan ancak okul önlerini mekan tutarak eğitimi olumsuz yönde etkileyen şahısların bir defaya mahsus yazılı uyarılacağını belirten Yalçın, uyarıya uymayanlara yönelik idari cezalar kesileceğini söyledi.

Çalıştayda Psikolog Mehmet Yay tarafından okul polislerine ergen psikolojisi, öğrenci psikolojisi, iletişim becerileri ve stresle mücadele ve sorun çözme taktikleri hakkında da eğitim verildi. Psikolog Yay, ?12-24 yaş aralığında bulunan öğrenci arkadaşlarımız kaygı, telaş, öfke gibi davranışlar gösterebilirler; yalnız kalma isteği ve agresif davranışlar gösterebilirler bu şartlarda duygusal ve ruhsal olarak zor bir süreç geçirebilirler. Sizin onlara bir rehber olmanız ve iletişim kurmanız onların bu sorunları aşmasında çok önemli bir yerde durmaktadır? dedi.

Okul polisliği uygulaması 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ?Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanması İşbirliği Protokolü? çerçevesinde uygulanıyor.

Batman'da İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlükleri arasında ağustos ayında yapılan ?Okul Polisi İşbirliği Protokolü? çerçevesinde yapılmaktadır. Protokole göre okul polisleri öğrencileri dışarıdan gelebilecek madde bağımlılığına hedef olma, şiddet olayları, istismar, taciz ve tecavüz gibi tehlikelerden korumak için çalışacak. Ayrıca mevcut tüm polis ekipleri Emniyet Müdürlüğü tarafından okul giriş çıkış saatlerinde giriş çıkışların sağlıklı yapılabilmesi için görevlendirildi. Takip ettiği önemli adli konusu olmayan ekip bu saatlerde okul yakınında devriye görevi ifa edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber