Suşehri'nde İlköğretim Haftası kutlandı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde İlköğretim Haftası etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet İlköğretim Okulu'ndaki kutlama programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, yeni çıkan eğitim sistemiyle toplamda 12 yıla çıkan eğitim sisteminin kademeli olarak uygulamaya konulduğunu belirterek, "İlçemizde bu uygulamaya yönelik 2 bağımsız ilkokul, 3 tane de ortaokul oluşturulmuştur. Bu okullardan bir tanesi de imam hatip ortaokulu olarak açılmıştır. Bu yıl toplamda 5 bin 550 öğrenci ve idare kadro ile 4 yüz öğretmen ile yeni eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız." dedi.

Eğitimin okul kadar evde de devam etmesi gerektiğini anlatan Kuru, şu bilgileri verdi: "Çocuğun sağlığını korumak, büyütmek, beslemek ve okula göndermek günümüz şartlarında yeterli değildir. Çocuklarımızın eğitimde geliştiği yer 'ev'dir. Evlerimizi birer eğitim ortamı haline getirmek gerekir. Okul, veli, öğretmen, çevre duyarlılığında ortak hareket tarzımız belirlendiği zaman daha verimli sonuçlar elde edilecektir.'' şeklinde konuştu.

Hürriyet ilköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam eden program, öğrencilerin okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 'hoş geldiniz' çiçeklerini sunmasının ardından program sona erdi. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte askeri ve mülki erkan katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber