Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto eden öğrenciler hakim karşısına çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kocaeli Üniversitesi'ni ziyareti sırasında, yaptıkları eylem nedeniyle haklarında dava açılan öğrenciler, hakim karşısına çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için dava ileri bir tarihe ertelendi.

Gül, 6 Nisan 2012 tarihinde, Kocaeli'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu. Kocaeli Üniversitesi'ni de ziyaret eden Gül'ü bir grup üniversite öğrencisi protesto etmişti. Polis ekipleri, çıkan olayda göstericileri biber gazı kullanarak dağıtmıştı. Ekiplerin gözaltına aldığı eylemcilerden 46'sı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Davanın ilk duruşması, Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 46 eylemciden 39'u katıldı.

Sanıklar ortak savunmalarında, ?Yerel gazetelerden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üniversitemize geleceğini öğrendik. Kendisine eğitim alanındaki demokratik haklarımızı ve sorunlarımızı iletmek amacıyla basın açıklaması yapmak istedik. Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelerek, rektörlük önüne giderek basın açıklaması yapacaktık. Polis barikat kurdu. Geçişimize izin vermedi. Bize su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Basın açıklaması için izin almamız gerekmiyor.? ifadelerini kullandı. Dava, gelmeyen sanıkların dinlenilmesi, dosya içerisindeki eksikliklerin giderilmesi için 19 Ekim'e ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber