Antalya'nın ilk özel üniversitesi eğitim öğretime başladı

Antalya'nın ilk özel üniversitesi Uluslararası Antalya Üniversitesi(UAÜ)'inde eğitim öğretim başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

80 kişilik akademik kadrosu ve 350 öğrencisi bulunan üniversitede ek yerleştirmelerle bu sayının artacağını belirtildi.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cihat Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi olarak tüm yapılanmalarını dünyanın önde gelen öğrenim modellerini titizlikle araştırarak oluşturduklarını söyledi. İş dünyasının trendleri ve temel öğrenci beklentilerini de incelediklerini ifade eden Göktepe, şunları söyledi: "150 bin metrekare kapalı alana kurulan üniversitemizin, coğrafi konumundan akademik kadrosuna, eğitim programından sosyal imkanlarına kadar her şey, sizi ideallerinize ve hedeflerinize eksiksiz bir şekilde kavuşturmak için hazırlandı. Küresel vizyonumuzun bir yansıması olarak Uzakdoğu'dan Amerika'ya kadar öğrenci ve öğretim elemanlarının aramıza katıldığı doğal kampüsüyle üniversitemiz bölgenin uluslararası kimliğe sahip kenti Antalya'da yer almaktadır. Bölüm müfredatlarımızda yer alan iş hayatına yönelik programlar sayesinde, önemli kurum ve kuruluşlarda uygulama ve proje çalışmaları yapabileceksiniz. Üniversitemizde kendi bölümünüzle ilgili alacağınız eğitimin yanı sıra dünyanın önde gelen üniversitelerinde olduğu gibi disiplinler arası dersler de alabileceksiniz."

Göktepe, UAÜ'nün kuruluş amacını ise şöyle açıkladı: "Seçkin akademik kadrosu ile bölgenin en kaliteli lisans ve lisansüstü programlarını sunacak ve yine bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirecek, Doğu ve Batı kültürünü sentezleyecek uluslararası bir üniversite olmaktır."

İyi ve güçlü bir kadro oluşturduklarını ifade eden UAÜ Yabancı Okullar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaplan da, "Ana dilini konuşan, takım ruhunu bilen yabancı hocalardan kurulu, güvenilir bir kadromuz var. Bütün hocalarımızı tek tek özenle seçtik. Başarı için yapılması gereken her şeyi yaptık, yapacağız." dedi.

Üniversitenin açılışına katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, "Yaklaşık 50 farklı ülkeden öğrenci ve yine farklı ülkelerden öğretim görevlilerinin bulunduğu bir üniversitedeyiz. Bu çok güzel bir mozaik." ifadesini kullandı. Oğlu Mustafa Gökhan Böcek'i de UAÜ'de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne kaydettirdiğini belirten Başkan Böcek, tüm hoca ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim sezonu diledi.

LYS Antalya birincisi D.Alp Emre Acar da UAÜ'de okuyacağı için çok mutlu olduğunu belirtti. Yabancı öğrencilerden konuşma yapan Togolu Ahmed Afoda ise duygularını şöyle dile getirdi: "Ben Türkiye'yi dost ülke olduğu için seçtim. Antalya çok güzel bir şehir. Buraya geldiğim için çok mutluyum."

48 farklı ülkeden gelen öğrencilerin bulunduğu üniversitede 80 tane öğretim görevlisi görev yapıyor. Üniversite yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, öğretim görevlilerinin yüzde 20'si farklı ülkelerden seçilerek UAÜ'ye geldi. Hazırlık bölümlerinde yarısı yabancı olan 35 okutmanın görev yaptığı üniversitede derslerin tamamı İngilizce olarak verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber