Bayburt'un ilk özel okulu açıldı

Bayburt'ta özel okul sevinci yaşanıyor. İnşaatı tamamlanıp, sezona hazır hale getirilen İffet Eğitim Kurumları Özel Aba Koleji, eğitim- öğretim sezonuna 'merhaba' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezon açılışı ile birlikte okulda tören düzenlendi. Okul Müdürü Bekir Sariç, her yönüyle bir ilki yaşadıklarını söyledi. Velilerle birlikte öğrencilere hitap eden Sariç, ?İlk olmanın ayrı bir heyecanı önemi var. Biz de bugün bu ilki ve heyecanı birlikte yaşıyoruz. Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmanın ancak bilgi ile mümkün olacağına inanıyoruz. Çocuklarımıza yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilk okulda atılıyor. İnşallah biz de yavrularımıza sağlam bir temel atma gayreti içinde olacağız.? dedi.

Öğrencilerin ilk tanışmaları öğretmenleri tarafında birbirlerini daha iyi tanıyabilmek için hazırlanan isimlikler veliler tarafından öğrencilere takıldı. Öğrencisini 1.sınıfa kaydeden Bayburt Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selahattin Kaynak, Özel Aba Koleji'nin Bayburt için bir şans olarak değerlendirdi.

Okulun açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kaynak, "Bayburt'ta belli kesimlerle, dışarıdan gelen insanların en çok merak ettiği konuların başında özel okul olup olmadığı geliyordu. Özelikle üniversitede öğretim görevlisini çekmede bu bir bahane idi. Bugün itibariyle bu bahane ortadan kalkmış oldu. Bu eğitim kurumlarının Türkiye'deki eğitim standartlarını biliyoruz. Tabi biz Bayburtlular olarak ilk defa bu kurumlar ile tanışıyoruz. Bayburt'ta ki diğer okular için itici bir güç olacağını düşünüyorum. Özel Aba Koleji'nin il genelinde eğitim kalitesini yükselteceğine inanıyorum. Bu eğitim kurumunun velilerimize öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber