Ankaralı balcılar eski günlerine dönmek için çalışacak

Geçmiş dönemlerde ürettiği balları Osmanlı saraylarına gönderen Ankara, o günlere dönmek için çalışmalarına hız verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara balını eski günlerine döndürmek isteyen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, arıcılarla sık sık bir araya gelerek, o günlere tekrar dönmenin yollarını arıyor.

Ankara'da hava sıcaklıklarının azalmasıyla beraber arıcılar çalışmalara başladı. Kovanlardaki son ballarını hasat eden ve sonbahara hazırlanan arıcıları Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ziyaret etti. Gölbaşılı arıcılardan İhsan Say, bölgede tüm arıcıların beraber hareket ettiklerini ve birlikte eğitim çalışması düzenlediklerini belirtti. Yıllık 1-2 ton bal elde ettiğini ve ürettiği balların bir kısmını Almanya'ya ihraç ettiğini bir kısmını ise iç piyasaya sattığını söyledi. Ankara'da arıcılığın son dönemlerde hızla geliştiğini belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, Ankara balını bir marka haline getirmek istediklerini söyledi.

İl Müdürü Muhsin Temel ise iklim ve topografik şartları nedeniyle Türkiye'nin dünya üzerinde Ankara'nın ise Türkiye'de önemli bir bal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak, Ankara'daki arı koloni sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Ankara'da arıcılığı geliştirmek için gerek bakanlık gerekse İl Özel İdare kaynaklı projeler uyguladıklarını kaydeden Temel, ?Ankara'da bir kovandaki bal üretiminin 20 kilogramın üstüne çıkması en büyük isteğimiz. Bu amaçla bal üretecek floranın genişletilmesi, bal ormanlarının kurulması ve bitki örtüsünün zenginleştirilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber