Sıfırcı Hoca hayatını kaybetti

Kamuoyunda ?Sıfırcı Hoca' olarak bilinen 70 yaşındaki Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurthan Fişek, Bebek'teki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cenazesi Ankara'ya götürülen Fişek için Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tören yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, daha önceden nefes darlığı rahatsızlığı bulunan Kurthan Fişek saat 02.00 sıralarında rahatsızlanınca eşi Neyran Fişek sağlık ekiplerini çağırdı. Fişek, sağlık ekiplerinin yaptıkları tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Fişek ailesi bugün taziye için evlerine gelen misafirleri kabul etti.

Cenazenin bugün Ankara'ya gönderildiği öğrenildi. Kurthan Fişek için Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tören düzenlenecek. Daha sonra Fişek, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

KURTHAN FİŞEK KİMDİR

Kurthan Fişek, 1942 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Boston Martin Milmore, Ankara Mimar Kemal ve Ankara Maarif Koleji'nde tamamlamıştır. 1960 yılında ODTÜ'ye girmiştir. Aynı tarihte gazeteciliğe başlamıştır. 1960-66 yılları arasında muhabir olarak Yeni Gün ve Öncü Gazetelerinde çalışmıştır. Turkish Daily News Gazetesi'nin yazı isleri müdürlüğünü dört yıl sürdürdükten sonra, ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir. Sonrasında Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Kürsüsü'ne asistan olmuştur. 1969 yılında ?Devlete Karsı Grevlerin Kritik Tahlili' teziyle doktor, 1975 yılında ?Yönetime Katılma' çalışmasıyla doçent ve 1980 yılında ?Spor Yönetimi' kitabıyla profesör olmuştur. 1983 yılında, 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası'nın amir hükümleri gereğince üniversitedeki görevine son verilmiştir. Yedi yıl süren yargı süreci sonunda 1990 yılında meslektaşlarıyla birlikte ve bütün özlük hakları geri yürümek üzere görevine iade edilmiştir. Nokta, Tempo, Aktüel, Ekonomist dergilerinde yayın-yönetim danışmanlığı yapmış, Sabah ve Hürriyet Gazeteleri'nde köşe yazarı olarak çalışmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber