Selde 13 vatandaş hayatını kaybetti, verilen sözlerin hepsi unutuldu

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 13 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketinde bütün sorumluluğun Canik Belediyesi'ne ve kendisine yüklendiğini ifade ederek, "Felaketin üzerinden 2 buçuk ay geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ne verilen sözler tutuldu. Ne de yapılması gerekenler yapıldı. Bir daha felaket yaşanmaması için acil yapılması gerekenlere bile başlanmadı." dedi.

Başkan Genç, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)?dan 100 bin lira mazot parası hariç tek kuruş paranın gelmediğine de dikkati çekti.

Yaşanılan selin ardından Canik ilçesinde, hayat normale döndü. Başkan Osman Genç, aynı felaketin tekrar yaşanmaması için DSİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin sel kapanları, köprü, alt yapı ve dere ıslah çalışmalarını bir an önce yapması gerektiğini dile getirdi. İlçede kendi sorumlulukları içindeki alanlardaki mağduriyeti yüzde 80 oranında giderdiklerini söyleyen Başkan Genç, acilen yapılması gereken çalışmalara ise henüz başlanmadığını kaydetti. Selin yağmurdan dolayı değil, derelerin ıslah edilmemesinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Genç, ?Sel kapanı doğru yapılıp kopmasaydı, Mezbahane Köprüsü 140 metresi kapalı değil de, DSİ projesine göre yapılsaydı, İncirli Deresi'nde Lovelet'in altı büzlerle genişletilse ve dereler ıslah edilmiş olsaydı, bugün 'bu afeti yaşamamış, bunları da konuşmuyor' olacaktık. Dolayısıyla yaşadığımız sıkıntıya 'felaket' diyemiyorum. Böylesine bir sel '500 yılda bir yaşanır' hikayesini bir kenara bırakılıp acilen yapılması gereken çalışmalar başlamalıdır.? dedi.

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDIK

Sel afeti döneminde en çok 'haksız eleştirilere maruz kalmasına' üzüldüğünü söyleyen Başkan Genç, ?Bu konuda medyaya biraz sitem ediyorum. Birileri 'üzülür' diye basınımız, bu meseleyi ne malına ne mıhına vurdu. 'Vurun abalıya' dediler, vurdular abalıya. Abalı kim, Osman Genç. Sel felaketi 33 gün sürdü, kimse bir çivi dahi çakmadı. Bütün sorumluluk 'bana' yüklendi. Medyada aleyhimize propagandalar yapıldı. Ardından normal yağmur yağdı, bu kez de Atakum'u sel aldı. Bu sefer de sorumluluğun ve görevin Büyükşehir ve DSİ'ye ait olduğu kabul edilip, mesele aydınlandı. Belediyemize ait alanlarda 19 milyon TL'ye yakın hasar oluştu. Mazot ve acil ihtiyaçların giderilmesi için afetten 100 bin TL para haricinde, bugüne kadar hasarın giderilmesine ilişkin bir lira bile para gelmedi. Geleceği söyleniyor." diye konuştu.

Lovelet ve Rönesans gibi özel sektör yatırımlarının afetin büyümesini ve can kaybının artmasını havuz vazifesi görerek büyük ölçüde engellediğinin altını çizen Başkan Osman Genç, asfaltlamaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, Gazi Mahallesi'ndeki doğalgaz çalışması tamamlanınca yollara parke döşeyecekleri bilgisini verdi. Lovelet'in altından geçen 4 tane büzün acilen yapılmasının önemine dikkat çeken Başkan Genç, ilgili kurumların çalışmalarına ne zaman başlayacaklarını bilmediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber