Depremzedeler: Devlet kısa zamanda çok güzel evler yaptı

Van'da geçtiğimiz yıl iki büyük depremle büyük bir yıkım yaşayan ve yaklaşık 11 aydır çadır ve konteynerlerde yaşamlarını sürdüren depremzedelerin bir kısmı Bostaniçi beldesi ve Kevenli köyünde tamamlanan kalıcı konutların anahtarını teslim aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anahtarı alan depremzedeler, evlerini görebilmek için TOKİ'nin bulunduğu Bostaniçi beldesine akın etmeye başladı.

Kura çekiminde Bostaniçi beldesinde yapılan TOKİ konutlarında kendisine ev çıkan Süleyman Oruç, evlerin çok güzel ve düzenli yapıldığını söyledi. Evin odalarını ve mutfağını tek tek gezen ve dolaplarını inceleyen Oruç, ?Kısa zamanda bu kadar güzel binaların yapılmasını beklemiyorduk. Yani devlet çok kısa zamanda çok güzel evler yaptı diyebiliriz.? dedi.

Van'da 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından temelleri atılan ve kısa sürede tamamlanarak depremzedelere hazır hale getirilen TOKİ konutları, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın geçtiğimiz hafta yaptığı kura çekimi ardından anahtarı teslim alan depremzedeler evlerini görmek için TOKİ'lerin bulunduğu Bostaniçi beldesine akın etmeye başladı. Depremzedeler için yaptırılan 99 metrekare, 3 oda ve 1 salondan oluşan deprem konutlarının kura çekimi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımı ile yapılmıştı. Van ve Erciş ilçesinde 7 ayrı noktada yaptırılan 15 bin 323 konutun tamamı, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim 2012'de hak sahiplerine teslim edilecek. Depremzedeler, 75 bin TL olan konut bedelini, 2 yılı ödemesiz ve vade farkı olmadan 20 yılda ödeyecek. Ancak yapılan binalarda evlerin fiyatlarında manzara ve katına göre de farklılık yaşanıyor. Zemin katlara düşük fiyatların uygulandığı konutlarda, yüksek ve göl manzaralı evlerin fiyatları da değişiklik gösteriyor.

Van ve Erciş'te, yapımı tamamlanan 3 bin 200 konutun anahtarları Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımı ile Bostaniçi beldesi, Kevenli ve Erciş'te hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Van Valiliği'nce anahtar teslimatının yapılacağını duyan hak sahipleri, Bostaniçi ve Kevenli bölgesine geldi. Görevlilerden anahtarlarını alan vatandaşlar, evlerinin kapılarını hayır dilekleriyle açtı. Daireleri gezen vatandaşlar, odaları gezerek pencerelerden şehir merkezini ve Van Gölü'nü kuş bakışı seyretti.

Kura çekiminde Bostaniçi beldesinde yapılan TOKİ konutlarında kendisine ev çıkan Süleyman Oruç, evlerin çok güzel ve düzenli yapıldığını söyledi. Evin odalarını ve mutfağını tek tek gezen ve dolaplarını inceleyen Oruç, ?Kısa zamana kadar güzel binaların yapılmasını beklemiyorduk. Yoğun bir çalışma yapılmış burada. İncelediğimiz kadarı ile evlerde bir sorun yok. Sular akıyor, elektrikler verilmiş. Evler temizlenmiş ve taşınmaya hazır hale getirilmiş. İnşallah taşındıktan sonra yeni sorunlar yaşamayız. Allah, yaşadığımız depremin acısını bir kez daha göstermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.? dedi.

Anahtarını alarak ailesiyle dairesini gezen Cahit Kaval, depremde Yeni Mahalle'deki evinin, ağır hasar aldığı için yıkıldığını belirterek, "Depremin ardından önce ailemle çadırda oturdum. Daha sonra yapılan konteyner kente yerleştirildik. Başbakanımızın talimatlarıyla bize bu konutları yaptılar. Çok kısa sürede tamamlandı. Daireler çok güzel. Tam istediğimiz gibi olmuş. En yakın zamanda taşınacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber