Muş'ta 'ben de yüzme biliyorum' projesi

Muş Fenerbahçeliler Derneği tara fından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen 'Bende Yüzme Biliyorum' projesi kapsamında İstanbul gezisine katılan çocuklar Vali Ali Çınar'ı ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Metin Işık, Proje Koordinatörü Nejdet Armağan, Dernek Başkan Yardımcısı Hakkan Kublay ile geziden dönen çocuklar katıldı. Proje ve geziyle ilgili Vali Ali Çınar'ı bilgilendiren, Metin Işık, çocukların SODES kapsamında hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Dernek yöneticilerinin dahi daha önce göremediği tesisleri çocukların gezdiğini ifade eden Metin Işık; "Çocuk proje sayesinde daha önce televizyonlarda gördüğü yerleri gezme fırsatı buldu. Fenerbahçe tesislerinin yanında İstanbul'un tarihi yerlerini de gezdiler. Çocuklar, proje sayesinde hayallerini gerçekleştirdi" dedi.

Ziyarette çocukların havuz talebiyle karşılaşan Vali Ali Çınar ise, Muş'a yüzme havuzu yapılacağını ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun birlikte yapılacağını ifade eden Ali Çınar; "Bu aslında geç kalmış bir hizmet. Bu çocuklar yüzme eğitimini Varto ilçesinde almak zorunda kaldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldığımız ödenekle ilimizde bir kapalı yüzme havuzu yapacağız. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüzün de mevcut yüzme havuzunun faaliyete girmesiyle bu sorun çözülür" dedi.

Kendisinin vali olmasına rağmen Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadını, süper final son maçında gördüğünü belirten Çınar, çocukların çok şanslı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu;

"Bu şansı size veren devlete ve projeyi yürüten Fenerbahçeliler Derneği'ne teşekkür ediyorum. Ben yıllarca kaymakamlık yaptım ve 2 yıldır valilik yapmama rağmen Fenerbahçe Stadyumu'nu görmek bu sene nasip oldu. Bu tür hizmetler size çok değil."

Ziyarette, Dernek Başkanı Metin Işık tarafından Vali Ali Çınar'a, Fenerbahçe taraftar forması hediye edildi. - Muş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber