Turhal'da üniversiteyi kazanan 140 öğrenciye nakdi yardım yapıldı

Tokat'ın Turhal ilçesinde bu yıl üniversiteyi kazananlara Turhal Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından nakdi yardım yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 140 öğrenciye nakdi yardım yapıldığını belirten Turhal SYDV, bunu öğrencilerin başarısını artırmak için teşvik amaçlı yaptıklarını açıkladı. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan ödül törenine İlçe Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, amaçlarının ilçe eğitiminin çıtasını daha da yukarılara çıkarmak olduğunu kaydeden Aymak, ?Yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ders başı yaparak, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluştular. Yeni eğitim-öğretim yılının okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca başarı göstererek yardım almaya hak kazanan öğrencileri de kutlar, başarılarının devamını dilerim.? dedi.

Öğrencilerin başarısını artırmak ve teşvik amaçlı başarı gösteren 140 öğrenciye nakdi yardım yaptıklarını ifade eden Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, bu uygulamalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini dile getirdi. Birinci önceliklerinin eğitim olduğunu hatırlatan Kadiroğlu, "İlçede göreve yeni başladım. Henüz eğitim altyapımızı, okullarımızın durumunu bilmiyorum. Gezip göreme şansım olmadı. Fakat zaman içerisinde tanıdıkça sorunlarımız nedir bunları daha iyi göreceğiz, hep beraber çözüm yolu arayacağız. Şunu rahatlıkla söyleye bilirim. Bizim ve tüm ekibimizin birinci öncelikli meselesi ve işi eğitim. Bir ülkede eğitim meselesi halletmedikten sonra hiçbir meseleyi, problemi halledemezsiniz.? diye konuştu.

Yardım uygulamasının öğrenci ve veliler tarafından olumlu karşılandığını söyleyen Kadiroğlu, ?Daha önce çalıştığım yerlerde bu uygulama ile öğrencilerin başarısının daha da artığını gördüm. Yapmış olduğumuz bu uygulamayı bundan sonra burada da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber