TOKİ'nin araç saltanatı

Haber Giriş : 09 Eylül 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'nin "şantiyede kullanacağız" diye ihale kazanan firmalara aldırdığı 37 otodan 36'sı kurumda makam aracı olarak kullanılıyor.

Yalnızca Biri Şantiyede
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ihale verdiği firmalara "inşaatlarda kullanacağız" diyerek 37 otomobil aldırdı. Ancak otolardan 36'sı şantiyede değil, TOKİ yönetimince kullanılıyor. Konya'daki 736 konutluk işi üstlenen Kuzu İnşaat'ın aldığı Renault Megane ile Ankara Yenikent 1. Grup inşaatının yüklenicisi Özkar İnşaat'ın aldığı oto, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın emrinde. Otolardan 3'ü TOKİ Başkan Yardımcısı'na, 2'si Hukuk Müşaviri'ne, 5'i Başkan Danışmanı'na, biri Bayraktar'ın Özel Kalemi'ne, 9'u daire başkanlarına, 12'si şube müdürlerine, 2 tanesi de uzmanlara tahsis edildi. 37 otomobilden sadece Renault Clio marka olan birisi şantiyede kullanılıyor.

1.5 Trilyonluk Malzeme
Başbakanlık Müfettişleri konuya ilişkin raporlarında, "Özel İdare ve Teknik Şartname hükümlerine aykırı olarak firmalara aldırılan taşıtlar şantiye dışında kullanılmamalı" dediler. Müfettişler, ihale kazanan firmalara, bilgisayar, yazıcı, faks, fotokopi makinesi, klima, sinevizyon ve dijital kamera bile aldırıldığını tespit etti. Bu malzemelerinin tutarının 1.5 trilyon lira olduğu hesaplandı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber