Köyü duman bulutu kapladı

Yangın, saat 14.45 sıralarında Seyfettin Atalay'a ait evde bilinmeyen bir nedenle başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'nun Büyükberk köyünde çıkan yangında bir ev ve ahır alev alev yanarken, alevler arasında insanların kaldığı söylentisi paniğe yol açtı. Yangın, saat 14: 45 sıralarında Seyfettin Atalay'a ait evde bilinmeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler ahıra sıçradı. Alevleri fark eden köylüler

itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, evde yaşlı bir kişinin olduğu söylentisi üzerine büyük panik yaşadı. Sağa sola koşuşturan itfaiye ekipleri, dört koldan alevlere müdahale etti. Büyükberk köyü sakinleri de ellerinde kazma ve küreklerle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşlar hep birlikte itfaiye hortumunun ucundan tutarak ekiplere yardımcı oldu. Saman dolu bidonların da yangının ortasında kalması sonucu alevler gökyüzüne yükseldi. Kadınlar ve ev sahipleri gözyaşlarına boğulurken, yakında bulunan evlerdeki vatandaşlar büyük korku yaşadı.

Bir ev ve ahır çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, köyü duman bulutu kapladı. Yangında can kaybının olmaması teselli oldu. - Bolu


Yangında bütün varlığı yandı

ABDULLAH CEYHAN | BOLU | CHA | 18.09.2012 18:37

Bolu merkeze bağlı Büyükberk köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında iki katlı ahşap ev, bir depo, 2 samanlık ve bir ahır kül oldu. Bir depo dolusu yeni mahsul patates ise ziyan oldu.

Bolu merkeze bağlı Büyükberk köyünde Seyfettin Atalay'a ait odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın Seyfettin Atalay'a ait iki katlı ahşap eve, depoya, 2 samanlığa ve bir ahıra sıçradı. Kısa sürede olay yerine intikal eden Bolu itfaiyesine ait ekipler uzun süren çalışmalar neticesinde köylülerin de yardımı ile yangını kontrol altına aldı.

Yangında iki katlı ahşap ev, bir depo, 2 samanlık ve bir ahır kül olurken bir depo dolusu yeni mahsul patates ise ziyan oldu. Atalay, "Nasıl oldu anlamadım. Hayvanları otlatırken bir anda dumanların yükseldiğini görüm. Panik halinde yangını söndürmeye çalıştım, itfaiyeye haber verdim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber