Korsan kitapları yarı fiyatına sattılar

Bursa'da korsan kitap satışı yapan işyerlerine yapılan operasyonda, 4 bin 72 bandrolsüz ve sahte bandrollü kitap ve 83 sahte bandrol ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da korsan kitap satışı yapan işyerlerine yapılan operasyonda, 4 bin 72 bandrolsüz ve sahte bandrollü kitap ve 83 sahte bandrol ele geçirildi. Nefes kesen operasyon polis kamerasına yansırken, depo ve pazar yerlerine düzenlenen baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü İnegöl, Gemlik ve Mudanya ilçelerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Önceden belirlenen bazı ev, işyeri, araç, depo ve pazar yerlerine düzenlenen baskınlarda "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu"na muhalif nitelikte 4 bin 72 bandrolsüz kitap ve 83 adet sahte bandrole ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi, Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların, 2005 yılında Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki il müdürlüğü binasına giren hırsızların Telif Hakları Müdürlüğü'nün iki demir kapısını kırarak yaklaşık 2 milyon CD ve kitap bandrolü çalındığı belirlenirken, bu çalıntı bandrollerin Bursa'da satılan korsan kitaplara yapıştırdıkları ortaya çıktı. Diğer yandan zanlıların "Atatürk Nutku" için aldıkları bandrolleri diğer kitaplara yapıştırarak piyasaya sürdükleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber