Kahramanmaraş'ta 5.0 şiddetinde deprem/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Ördekdede köyünde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Ördekdede köyü olan, saat 12.17'de 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

AFAD: Kahramanmaraş'taki depremde can kaybı yok

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde can kaybı bulunmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 12.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bir deprem meydana geldiği belirtilerek, "AFAD Başkanlığı'nın Ulusal Deprem Gözlem İstasyonlarından alınan verilere göre depremin büyüklüğü 5.1 olarak hesaplanmıştır. Deprem Kahramanmaraş ili ve ilçeleri ile çevre illerde hissedilmiştir. Yerin 21.14 kilometre derinliğinde olan depremde ilk belirlemelere göre yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Başbakanlık AFAD tarafından deprem sonrası gelişmeler takip edilmekte olup, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme çalışmalarına başlamıştır. Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi tarafından 7/24 izlenmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber