Çanakkale'deki sel felaketinin yaraları sarılıyor

Çanakkale'de meydana gelen sel felaketinden zarar gören köylerde temizlik çalışması başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çamur deryasına dönen Koruoba köyünün yolu, arabaların kayması sebebiyle trafiğe kapandı. Muhtar, yardım çağrısında bulundu.

Dün aniden bastıran yağmurun sele dönüşmesi sonucu Biga ilçesine bağlı birçok köy selden zarar gördü. Bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de kayıp olduğu selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. En çok zararı gören Koruoba köyünün yolu, gece tekrar yağmur yağması soncu çamurla kaplandığı için trafiğe kapandı. Bir minibüsün kaydığı yolda uzun araba kuyrukları oluştu. Yol, greyderin çamuru temizlemesinden sonra tekrar açıldı. Ayrıca köy içindeki dere, iş makineleriyle temizleniyor. Köylüler de pislikle dolan evlerini temizlemeye çalışıyor. Orman müdürlüğüne bağlı bir arazöz de evlerin içini basınçlı suyla yıkıyor. İçme suyu şebekesinin de zarar görmesi sebebiyle köy meydanında şişe suyu dağıtılıyor.

Koruoba Köyü Muhtarı Mustafa Kahraman, 30 civarında evin zarar gördüğünü söyledi. Evleri kullanılamaz halde olanların geceyi komşularında geçirdiğini belirten Muhtar Kahraman, köylünün her alanda yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bu arada selde kaybolan ve dün akşam saatlerinde bir tarlada cesedi bulunan Fatma Metin (80), bugün Lapseki ilçesinde toprağa verilecek. Sinekçi köyünde kaybolan Tülay Türe (40) ise hâlâ aranıyor. Sinekçi Çayı'nın denize aktığı yaklaşık 10 kilometrelik alanda çalışmalar devam ediyor. Dün hava kararıncaya kadar arama yapan ekipler, gece ara verdikleri çalışmalara bu sabah tekrar başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber