Canik'te, ilk ve orta öğrenim masaya yatırıldı

Samsun'un Canik ilçesinde Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve Kadın Meclisi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde ilk ve orta öğrenimde eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Başarı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mehmet Sarduhan'ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda ilk sözü alan Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te bir yandan okulların kalitesini artırırken, eğitim seviyesini de yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti. Hedefe ulaşmak için öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi eğitimle ilgili ortak paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Genç, eğitimin bir toplumun can damarı olduğunu bu nedenle çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Canik'in eğitim alanında son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da, Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantının ilçe eğitimi için son derece faydalı olacağına inandığını kaydetti. Toplantıda konuşulan sorunlar ve çözüm önerilerinin rapor haline getirilerek Kaymakam Abdullah Kalkan ve Başkan Osman Genç'e sunulacağını ifade eden Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan da, paydaşlar olarak biraraya gelerek eğitimle ilgili problemleri masaya yatırıp elde edilecek çözüm önerileri ile sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Oldukça geniş katılım sağlanan toplantıya Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, il ve ilçe müftülüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü (RAM), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TEGV), öğrenci, Okul Aile Birliklerinin temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve Canik'te doğup büyüyen esnaf temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber