'Güvenli işyerleri oluşturularak iş kazalarının önlenmesi mümkün'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından 'Yeni Mevzuat Işığında İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Bilgileri' konulu seminer düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yarattığı olanaklar kullanılarak işyerlerindeki tehlike ve risklerin giderilmesi, güvenli işyerleri oluşturularak iş kazalarının önlenmesinin mümkün olabileceğine dikkat çekti.

GTO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Endüstri Yüksek Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı Arzu Yılmazkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın yaptı. GTO Başkan Yardımcısı Aygın, konuşmasında, ürünün kalitesi kadar hangi koşullarda, nasıl üretildiği, üretimi yapanların muhtemel risk durumları gibi hususların da, çalışma hayatının öncelikli konuları arasında yer almaya başladığını vurguladı. Tayfun Aygın, "İş sağlığı ve güvenliği kavramı içinde yer alan bu hususlar ve bu alanda yapılan düzenlemeler çalışma hayatındaki barışın da önemli bir anahtarı konumuna gelmiştir." dedi.

Aygın, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlar ile işverenler arasında duyarlılığın ve bilincin oluşmasını ve geliştirilmesini sağlamak ferektiğini ifade etti. Aydın, "Bu bilinç, karşılıklı güven, iş yerine bağlılık, motivasyon ve verimlilik alanlarında çok önemli bir ivme sağlayacak ve çalışma hayatındaki barışın ekonomi ve sosyal hayata katkıları açıkça görülecektir." diye konuştu.

Endüstri Yüksek Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı Arzu Yılmazkaya ise ?İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun Getirileri', ?yeni kanunda işveren, çalışan görev, yetki ve yükümlülükleri', ?teftiş ve idari yaptırımlar' gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber