Van'daki şehit babası: Konvoy, resmen davetiye çıkarıyor, buradayız gel diyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl-Muş kara yolunda otobüse yapılan saldırıda şehit düşen Kayhan Kahraman'ın babası Mustafa Kahraman, "Askerleri neden toplu olarak otobüslerle gönderiyorlar. Neden kargo uçakları ile getirmiyorsun. Konvoy, resmen davetiye çıkarıyor. Biz buradayız sen de gel diyor. Devlet toplu getiriyor, o zaman uçakla getirsin. Daha önce böyle yapacaklarını söylediler. Ama yapmadılar." dedi.

Bingöl-Muş kara yolu üzerinde, içinde sivil askerlerin bulunduğu otobüse yönelik saldırıda şehit düşen Kayhan Kahraman'ın ailesi, oğullarının şehit haberini aldı. Şehit Kayhan Kahraman'ın, nişanlanmak için izin aldığı ve baba evine gittiği öğrenildi.

Şehitin babası Mustafa Kahraman, ?Oğlumu kaybettim. Ağlamayacağım. Dayanacağım. Kalleşleri sevindirmeyeceğim. Allah da onları sevindirmesin. Çakalları sevindirmeyeceğim. Metanetimi koruyacağım." dedi.

Terör örgütü PKK tarafından Bingöl-Muş kara yolu üzerinde sivil askerlerin bulunduğu otobüse düzenlenen saldırıda şehit olan Kayhan Kahraman'ın haberi, baba ocağına ulaştı. İzne gelen oğullarının nişanını yapamayan aile, şehitlik haberini aldı. Şehit askerin babası Mustafa Kahraman, cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay başkanı ve tüm sivil toplum örgütlerine seslenerek, akan kanın durdurulmasını ve başka anaların ağlamamasını istedi.

Van'da, Yeni Mahalle'de ikamet eden şehit Kayhan Kapraman'ın ailesi, kurdukları taziye çadırında yakınlarının taziye dileklerini kabul etti. Şehit erin babası Mustafa Kahraman, oğlunun nişanına hazırlanırken, ölüm haberini aldıklarını söyledi. Oğlunun depremden önce askere gittiğini ve askerliğinin 11'inci gününde deprem nedeni ile 45 gün izne gönderildiğini belirten baba Mustafa Kahraman, ?11 aylık askerdi. 8 gündür yol geliyordu. Her akşam kendisi ile uzun uzun sohbet ediyorduk. Çok neşeliydi, halinden çok memnundu. En son abisi ile konuştu ve ?Konvoy tarihimiz belli oldu. Yarın evde olacağım' dedi. Oğlumun nişan hazırlıklarını yapıyorduk. Teyzesi kızı ile söz kesmiştik, nişan yapacaktık. Oğlum onun için izne geliyordu.? diye konuştu.

Oğlunu kaybetmenin acısı ile ayakta durmakta zorlanan ve taziye için gelen misafirlerle tek tek ilgilenen baba Kahraman, ?Oğlumu kaybettim. Ağlamayacağım. Dayanacağım. Kalleşleri sevindirmeyeceğim. Allah da onları sevindirmesin. Çakalları sevindirmeyeceğim. Metanetimi koruyacağım. Allah, şehit olan tüm askerlerimize rahmet eylesin. Yaralı olanlara şifa, ailelerine sabır ve yardım etsin.? diye konuştu.

?BAŞKA ANA-BABALAR AĞLAMASIN?

Acılarının büyük olduğunu ve aynı acıları başka ana-babaların yaşamaması gerektiğini belirten baba Mustafa Kahraman, ?Biz ağladık, başka ana babalar ağlamasın. Bütün siyasilere, sivil toplum örgütlerine buradan sesleniyorum. Kimin elinden ne geliyorsa yapsın ve bu kanı durdursun. Başka analar babalar ağlamasın. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve herkes kanın durması için çaba göstersin. Günahsız gençlerimiz ölmesin. Buna artık bir çözüm bulunsun. O askerleri neden toplu olarak otobüslerle gönderiyorlar. Neden kargo uçakları ile getirmiyorsun. Konvoy resmen davetiye çıkarıyor. Biz buradayız sen de gel diyor. Devlet toplu getiriyor, o zaman uçakla getirsin. Daha önce böyle yapacaklarını söylediler. Ama yapmadılar." şeklinde konuştu.

Şehit Kayhan Kahraman'ın, depremde askere gittiğini, askerliğinin 11'inci gününde komutanları tarafından 45 gün izne gönderildiğini ifade eden Baba Mustafa Kahraman, "Oğlum, bu süre boyunca İnsani Yardım Vakfı ile birlikte tek tek evleri dolaşarak depremzede ailelere çadır, battaniye, giyim, sıcak yemek dağıttı. Gönüllü olarak askerlik iznini depremzedelere yardım için kullandı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber