?Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan çevreler huzurumuzu bozmaya çalışıyor'

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye'nin gelişip büyümesinden ve demokratikleşmesinden rahatsız olan çevrelerin, ülkenin huzurunu bozmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehirde bulunan gazi ve gazi yakınlarıyla şehit aileleri onuruna yemek verdi. Yemekte Kore gazilerine ?Savaşa Katılma Madalyası? da takdim edildi.

Denizli Polisevi'ndeki yemeğe AK Parti milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Vali Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, askeri ve mülki erkân, daire müdürleri, gaziler, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Burada konuşan Vali Demir, Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, vatanına ve millî değerlerine gönülden bağlılığı ile tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün tutarak, varlığına yönelen tehditlere ve her türlü güçlüğe göğüs gerdiğini söyledi. Türkiye'nin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevrelerin huzuru bozmaya çalıştıklarını ancak her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerinin bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam ettiğini belirterek, ?Bu uğurda gerekirse canını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar.? dedi. Şehit aileleri ve gazileri ilgilendiren kanunlarda önemli değişiklikler yapıldığını vurgulayan Demir, ?Şehitlerimizin emaneti olan siz değerli yakınlarına ve gazilerimize hakettikleri yaşam koşullarını sunma amacıyla devletimiz tarafından, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sorunlarıyla iş ve işlemleri takip edilmektedir. 12 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren kanunlarla şehit yakınının kamuda işe yerleştirme kontenjanı yüzde 1'den 2'ye yükseltilerek, terörle mücadele kapsamında şehit olanların eşi ve çocuğuna bir, anne, baba ve kardeşine bir olmak üzere iş hakkı ikiye çıkarılarak mağduriyetleri azaltmak adına iyileştirmeler yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Bu kapsamda şu ana kadar 16 iş başvurusu alınmıştır ve sonuçları takip edilmektedir.? diye konuştu.

Vali Demir ve diğer protokol üyeleri, 1950-1953 yılları arasında Kore Savaşı'na katılan gaziler Ahmet Kocayıcı, İsmail Sücüllü, Ethem Yıldız Noyan, Kadir Takrak, Abdi Yavıt, Mehmet Yalçın, Hulusi Şirin ve Hulusi Karabulut'un yakınlarına, Kore Cumhuriyeti tarafından verilen Savaşa Katılma Madalyası ve Belgesi takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber