Başsavcı, susturucu takılı silahla vurulmuş/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, adliye lojmanlarına girerken saldırıya uğradı. Bina içerisine daha önceden girip merdiven altına saklanan PKK'lı bir kadın terörist, Uzun'u susturuculu tabancayla başından vurarak kaçtı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, uğradığı silahlı saldırıya uğradı. Adliye lojmanlarında evinin bulunduğu binaya girdiği sırada başından vurulan Uzun ağır yaralandı.

Hain saldırı saat 12.20 sıralarında meydana geldi. Başsavcı Uzun, Kandolar Mahallesi'ndeki adliye binasından çıkıp korumasız olarak 150 metre uzaktaki lojmanın bulunduğu binaya girdi.

SUSTURUCU KULLANDI

Bu sırada hiçbir güvenlik önleminin olmadığı binaya daha önceden girip merdiven altına saklanan PKK'lı bir kadın terörist bulunduğu yerden çıkarak Başsavcı Uzun'u susturuculu tabancayla başından vurdu. Terörist daha sonra kendisine gözcülük yapan bir kişinin kullandığı gri renkli Doblo marka araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Bağrışmalar üzerine binaya giren vatandaşlar Başsavcı Uzun'u kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Olay yerine çağrılan ambulansla Ovacık Devlet hastanesine kaldırılan Uzun, buradaki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'dan gelen ambulans helikopterle Elazığ Asker Hastanesine, buradan da Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

TEK EL ATEŞ AÇTI

Ovacık Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleler sırasında Uzun'un kalbinin durduğu, ancak doktorların yoğun uğraşları sonrasında Başsavcı'nın hayata döndürüldüğü öğrenildi. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklama Başsavcı Uzun'un başına 1 el ateş açıldığı, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. Polis saldırı sonrasında bölgeden hızla uzaklaşan bir Doblo marka otomobilin peşine düşerken incelenmek üzere bir şüpheli araca el konulduğu belirtildi.

GÜVENLİK ÖNLEMİ YOKTU

Görgü tanıkları tabanca sesi duymadıklarını belirterek, 'Bağrışmalar üzerine gittiğimizde savcıyı kanlar içinde yerde gördük. Silah sesi hiç duymadık. Bu sırada biri kadın 2 kişinin kaçtığını gördük' dedi. Başsavcı'nın halkla çok yakın ilişkileri olduğunu ve çok sevildiğini belirten komşuları ise lojmanda hiç bir güvenlik önleminin ve kamera sisteminin bulunmadığına dikkat çekti.

'Ne olur ölmesin' diye dua ediyor

Başsavcı Uzun'un tedavisi Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde devam ederken, Başsavcı Uzun'un eşi Cihan Uzun da hastaneye geldi. Uzun, 'Ne olur ölmesin' diyerek eşi için gözyaşı döktü. Savcı Uzun'un Temmuz ayındaki kararnameyle Serik'ten Ovacık'a atandığı belirtildi. Murat Uzun'un hemşire eşinin de Ovacık'ta görev yaptığı ve 2 çocuklarının olduğu öğrenildi. Bu arada Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, Başsavcı Uzun'un hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.

KURŞUN KAFASINDA VE HAYATTA

Prof. Dr. Berilgen, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzun'un tedavisinin hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirterek, 'Kafatasında bir kurşun var ve kurşun hâlâ kafatasının içinde. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı ve yapılıyor. Yoğun bir şekilde takip ediliyor. Fakat hayati riski yüksek olarak devam ediyor' dedi. Berilgen, bir gazetecinin Uzun'un öldüğüne yönelik haberlerin yayınlandığını belirtmesi üzerine, 'Bize geldiğinde hastamız ölü değildi. Şu anda da değil, yoğun bakımda' dedi.

8 kişi gözaltında

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Olayın ardından geniş çaplı operas-yon başlatan güvenlik güçlerinin, olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen 8 şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin, bölgedeki operasyonları sürüyor. Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarında evinin bulunduğu binaya girdiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısı sonucu ağır yaralanan Murat Uzun'un Temmuz ayındaki kararnameyle Serik'ten Ovacık'a atandığı belirtildi.

Polis Doblo otoyu arıyor

Başsavcısı Murat Uzun'un lojman girişinde başından vurularak ağır yalanmasıyla ilgili olarak, polis Fiat Doblo marka gri bir aracı arıyor. Görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre, gri renkte Doblo bir araçtan inen iki kişi, başsavcıya ateş açtı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber